Κοκκινιστό μοσχαράκι Βουργουνδίας - iefimerida.gr

Κοκκινιστό μοσχαράκι Βουργουνδίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το λεγόμενο γαλλιστί Boeuf Bourgignon, παραδοσιακό και υπερδιάσημο πιάτο της Γαλλίας. Ανήκει στην κατηγορία των παραδοσιακών φαγητών και δεν το βρίσκεις εύκολα στα σημερινά εστιατόρια της Γαλλίας. Είναι σαν να ζητάς μοσχαράκι στιφάδο στην Αθήνα!

Ονομάζεται μοσχάρι Βουργουνδίας γιατί στην ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας έβαζαν μπόλικο κόκκινο κρασί στη βράση και μοσχοβολούσε η κουζίνα από τα βαθιά αρώματα και τις υπέροχες γεύσεις. Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή για να είναι ένα πραγματικό μοσχαράκι Bourgignon.

Κοκκινιστό μοσχαράκι Βουργουνδίας  | iefimerida.gr 0


Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό σπάλα μοσχάρι, κομμένη σε κομμάτια
  • 120 γραμμάρια μπέικον, ποιοτικό
  • 12 μικρά κρεμμύδια για στιφάδο 
  • 4-5 λευκά μανιτάρια
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • ½ κιλό καρότα φρέσκα, εποχής, βιολογικά για το άρωμα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι 
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτα
  • 1 λίτρο κόκκινο ποιοτικό κρασί
  • Αλάτι χοντρό και πιπέρι
Κοκκινιστό μοσχαράκι Βουργουνδίας  | iefimerida.gr 1


Εκτέλεση

  • Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν
  • Κόψτε το μπέικον σε κομμάτια
  • Καθαρίστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα ολόκληρα
  • Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο απαλά
  • Πριν κάψει ρίξτε το μπέικον
  • Ανακατέψτε και αφήστε να ροδίσει για 3 λεπτά
  • Αλατίστε το κρέας και ρίξτε το στην κατσαρόλα
  • Σωτάρετε πάνω από το μπέικον, καλά, να ροδίσει παντού
  • Καθαρίστε τα καρότα, κόψτε σε κομμάτια χοντρά
  • Προσθέστε τα στην κατσαρόλα
  • Κόψτε στα δύο τα μανιτάρια και προσθέστε τα 
  • Πλύντε το σέλινο και τον μαϊντανό, κόψτε τα χοντρά
  • Προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί και το δεντρολίβανο και το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης
  • Αφήστε τα να ροδίζουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα
  • Βγάλτε το κρέας και αφήστε το στην άκρη
  • Στην κατσαρόλα προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε καλά
  • Ρίξτε το σκόρδο κομμένο
  • Ρίξτε όλο το κρασί σιγά σιγά και ανακατέψτε καλά 
  • Βάλτε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα 
  • Πρέπει να βράσει 2,5 ώρες σε χαμηλή φωτιά
  • Είναι φαγητό που δεν γίνεται στη χύτρα γιατί έχει κρασί 
  • Σερβίρεται με πατάτες βραστές, ξεχωριστά
  • Στο boeuf  bourgignon  δεν βράζει το κρέας με πατάτες μαζί

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Είναι ένα στιφάδο με καρότα, μοναδικής γεύσης γιατί βράζει αποκλειστικά στο κρασί, δεν έχει σταγόνα νερό!

Κοκκινιστό μοσχαράκι Βουργουνδίας  | iefimerida.gr 2

Ενα πραγματικό boeuf bourgignon στην κατσαρόλα του:

Κοκκινιστό μοσχαράκι Βουργουνδίας  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μοσχαράκι Βουργουνδίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ