Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς» - iefimerida.gr

Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας και σε δύο αποκλεισμένα χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, με βάση μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Αξιόπιστες πληροφορίες από τη Μαντάγια ανέφεραν ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.

Δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο το πότε θα προωθηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Ορίστηκαν η ημερομηνία και η ώρα. Η βοήθεια θα φτάσει στις τρεις πόλεις το πρωί της Δευτέρας. Και στις τρεις ταυτόχρονα» είπε μια πηγή. Μια δεύτερη, φιλοκυβερνητική συριακή πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

Η Μαντάγια πολιορκείται από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ οι δύο κοινότητες στην επαρχία Ιντλίμπ --η Φούα και η Καφράγια-- είναι περικυκλωμένες από αντάρτες που μάχονται το συριακό καθεστώς.

Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς» | iefimerida.gr 0
Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς» | iefimerida.gr 1
Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς» | iefimerida.gr 2

23 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, από την 1 Δεκεμβρίου 2015, στην πόλη Μαντάγια η οποία πολιορκείται, όπως ανακοίνωσαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη, περίπου 40.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά, έχουν άμεση ανάγκη από τρόφιμα.
Πρόκειται για μια ζώνη της αντιπολίτευσης στον Ασαντ την οποία πολιορκεί ο συριακός στρατός εδώ και 2 μήνες.
«Η κατάσταση είναι φρικτή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Rupert Colville και υπογράμμισε ότι το μέγεθος του προβλήματος αλλά και ο αριθμός των θυμάτων από πείνα είναι δύσκολο να προσδιοριστούν.
Μετά τον ξεσηκωμό της διεθνούς κοινής γνώμης, η κυβέρνηση της Δαμασκού έδωσε τελικά τη σύμφωνη γνώμη για να μοιράσουν ανθρωπιστική βοήθεια ο Ερυθρός Σταυρός και ο ΟΗΕ.

Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς» | iefimerida.gr 3
Πείνα στη Συρία: Φθάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη με τους «ζωντανούς-νεκρούς» | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαντάγια βοήθεια Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ