Επανακυκλοφορεί «Ο Αγών μου» του Χίτλερ -Διχασμένοι οι Γερμανοί - iefimerida.gr

Επανακυκλοφορεί «Ο Αγών μου» του Χίτλερ -Διχασμένοι οι Γερμανοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στη Γερμανία η νέα έκδοση του βιβλίου «Ο Αγών Μου» του Αδόλφου Χίτλερ.

Το βιβλίο είχε απαγορευτεί στη Γερμανία από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς χαρακτηρίστηκε ως «πολύ επικίνδυνο για το ευρύ κοινό».
Το βιβλίο αποτέλεσε το βασικό ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος την εποχή πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Χίτλερ παρουσιάζει σε αυτό το βιβλίο την πολιτική του ιδεολογία, με βάση την αυτοβιογραφία του.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, ένα αυτοβιογραφικό και ένα πολιτικό, τα οποία μέχρι το 1930 εκδίδονταν ξεχωριστά.
Ο πρώτος τόμος του βιβλίου κυκλοφόρησε στις 18 Ιουλίου του 1925 με τίτλο «Εξόφληση Λογαριασμών». Ο δεύτερος ένα χρόνο αργότερα, με τον τίτλο «Το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα», όπου διατυπώνεται η χιτλερική ιδεολογία που βασίζεται στον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και τον παγγερμανισμό.
Το 1930 πήρε την οριστική του μορφή. Κατά το πρώτο έτος έκδοσης του το βιβλίο πούλησε περίπου 25.000 αντίτυπα.

Επανακυκλοφορεί «Ο Αγών μου» του Χίτλερ -Διχασμένοι οι Γερμανοί  | iefimerida.gr 0

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά ήρθησαν οι περιορισμοί των πνευματικών δικαιωμάτων του συγγραφέα και το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση σε 4.000 αντίτυπα.
Βιβλία θα διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες και σκοπός των εκδοτών είναι να έχουν πρόσβαση καθηγητές, ιστορικοί και όσοι ασχολούνται επιστημονικά με το θέμα.

Η κυκλοφορία έχει διχάσει στη γερμανία και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακαδημαϊκοί θεωρούν ότι το βιβλίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στο κοινό, για να κατανοήσει καλύτερα τα εγκλήματα των Ναζί.

Η νέα έκδοση έχει τίτλο «Χίτλερ, Ο Αγών μου, Κριτική Έκδοση» και πέρα από το αρχικό κείμενο θα περιλαμβάνει σχόλια και υποσημειώσεις και θα κοστίζει 59 ευρώ. Νέα αντίτυπα κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ