Οικονομικό Επιμελητήριο: Κεφαλικός φόρος η αύξηση των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Κεφαλικός φόρος η αύξηση των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες

 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διατήρηση του ΟΑΕΕ ως ταμείου κύριας ασφάλισης και την επανεξέταση του άρθρου 53 για τις εισφορές τόσο των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ως κεφαλικό φόρο και εκτιμά ότι δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους των εργοδοτικών φορέων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας κάνει λόγο για κοινωνικά άδικο μέτρο, αλλά κυρίως οικονομικά αναποτελεσματικό, που τελικά θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και σε απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΟΕΕ προτείνει την επανεξέταση του άρθρου 53 για τις εισφορές τόσο των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, όσο και των εργαζόμενων με μπλοκάκια, που εργάζονται ως μισθωτοί, αλλά ασφαλίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, προτείνει τη διατήρηση του ΟΑΕΕ ως ταμείο κύριας ασφάλισης. Λόγω του διαφορετικού καθεστώτος της άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος σε σχέση με τη μισθωτή εργασία, το ΟΕΕ προτείνει τη διάρθρωση του νέου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ως εξής:
Α. Τρία Ταμεία Κύριας Ασφάλισης
Μισθωτών
Ελεύθερων Επαγγελματιών
Αγροτών
Β. Ένα ταμείο επικούρησης και εφάπαξ με δύο αυτοτελείς κλάδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ