«Μορφές σε αστικά τοπία» μέσα στο Black Duck [εικόνες] - iefimerida.gr

«Μορφές σε αστικά τοπία» μέσα στο Black Duck [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έναν κόσμο σκιών μας μεταφέρει με τη ζωγραφική της η Σοφία Λέρτα, που παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά, στην γκαλερί του Black Duck, αυτόν τον μήνα.

Η ζωγραφική της Σοφίας Λέρτα αναφέρεται σε έναν κόσμο σκιών όπου η ανθρώπινη παρουσία, συνήθως σε αστικό τοπίο, δεν έχει τυπικά ανθρωπομορφικό χαρακτήρα. Τόσο οι ανθρώπινες μορφές όσο και ο χώρος δεν περιγράφονται αλλά είναι υπαινιγμοί ανοιχτοί σε διαφορετικές αναγνώσεις.

«Μορφές σε αστικά τοπία» μέσα στο Black Duck [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι: ιστοί γραμμών που περιλαμβάνουν όντα ή τα περιέχουν, χαρακτική σε ξύλο με πλήθη ανθρώπων και μικτή τεχνική με πλακάτες επιφάνειες μορφών σε αστικά τοπία.

«Μορφές σε αστικά τοπία» μέσα στο Black Duck [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η εικαστικός: γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακά στο Mc Gill, στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου σπούδασε την τεχνική του vitraux. Στη συνέχεια, πήρε μαθήματα ζωγραφικής με τους Μ. Αναστασίου, Μ. Τσολάκη και Β. Καμπέρο. Έκανε εντατικό σεμινάριο γυμνού στο Heatherley School of Fine Art, στο Λονδίνο και σχέδιο με τους Κ.Τσικρή, Δ. Σαρασίτη και Π. Μπελτέκο. Το 1998 πήρε μαθήματα ζωγραφικής με τον Β. Ρόρρη και από το 1998 έως το 2003 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (εργαστήριο Γ. Βαλαβανίδη). Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

«Μορφές σε αστικά τοπία» μέσα στο Black Duck [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ατομικές εκθέσεις έκανε στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (1996), πτυχιακή εργασία στη σχολή Καλών Τεχνών (2003), στη Στέγη Τεχνών «Σ. Τρύφων», στον Μόλυβο της Λέσβου (2005), στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (2006), στο Art Zone 42 (2010), στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στη Λέσβο (2012) και στην αίθουσα Σαμπιονάρα, στο λιμάνι Χανίων (2012). Επίσης, έχει φιλοτεχνήσει με σχέδιά της δύο τεύχη του περιοδικού «Μανδραγόρας. Είναι μέλος του ανεξάρτητου Δικτύου Ελλήνων Καλλιτεχνών σε Δράση www.contemporaryart.gr

«Μορφές σε αστικά τοπία» μέσα στο Black Duck [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η έκθεση
«Μορφές σε αστικά τοπία», της Σοφίας Λαέρτα
Black Duck: Γκαλερί, Χρήστου Λαδά 9Α, τηλ. 210 3234760
Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ώρα 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 13-31 Ιανουαρίου 2016
Καθημερινές και Σάββατα: 11.00-22.00
Κυριακή: 19.00-22.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ