Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, στο υπόγειο του BIOS [εικόνες] - iefimerida.gr

Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, στο υπόγειο του BIOS [εικόνες]

 Φωτογραφία: Αναστασία Γιαννάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολύ ενδιαφέρον έργο του Χάινριχ Φον Κλάιστ, από μία μικρή ομάδα όλο φρεσκάδα και χιούμορ.

Η υπόθεση: ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός, έχει διασυνδέσεις και συγγένειες με ακόμα ισχυρότερους, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της δικαιοσύνης. Τότε είναι που ο Κόλχαας παίρνει τον νόμο στα χέρια του.

Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, στο υπόγειο του BIOS [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο του να είσαι δίκαιος: «Θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου τον έκανε ληστή και φονιά».

Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, στο υπόγειο του BIOS [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τι λέει η σκηνοθετική ομάδα: Το κείμενο μας μαγνήτισε από την αρχή. Όχι γιατί έχουμε έτοιμες απαντήσεις και συμπεράσματα να επικοινωνήσουμε, αλλά ακριβώς γιατί αυτή η ιστορία μας προκαλεί σχεδόν αμηχανία. Το να αδικείται κάποιος από το κράτος είναι συχνό φαινόμενο. Σ' αυτό το αφήγημα συναντάμε, όμως, κάτι όχι και τόσο συχνό: έναν υπερβολικά δίκαιο άνθρωπο, που δε διστάζει να χάσει τα πάντα, να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του, προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που του έγινε από την καθεστηκυία τάξη. Να μια ιστορία που αξίζει να πεις σήμερα. Επιλέξαμε να είμαστε μόνο τρεις ηθοποιοί επί σκηνής, σε ένα έργο όπου εμφανίζονται γύρω στα σαράντα πρόσωπα και όπου ο τόπος δράσης αλλάζει σχεδόν κάθε δύο σελίδες! Αυτός ο περιορισμός γεννά εφευρετικότητα και η εφευρετικότητα γεννά μια ζωντανή αφήγηση.

Mετάφραση: Θόδωρος Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία/ Ερμηνεία: Ομάδα «Τρις» (Χριστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός)

Η παράσταση
«Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου», του Χάινριχ Φον Κλάιστ
BIOS.TESLA Basement: Πειραιώς 84 Αθήνα, τηλ. 210 3425335
Διαρκεί: ως 26/01
Παίζεται: Δευτέρα & Τρίτη
Ωρα έναρξης: 20.30 (95' χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ θέατρο κοινωνική αδικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ