Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο βραδιές αστροφυσικής με θέμα «Πόσα άστρα έχει ο ουρανός;» (16 & 23/1), διοργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο. Με ενδιαφέρουσες ομιλίες και συναρπαστική παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού.

Το αστεροσκοπείο στην Πνύκα πρωτολειτούργησε το 1846 και μόνο γι αυτό, αξίζει να το επισκεφτούμε.

Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εκεί βρίσκεται και το περίφημο τηλεσκόπιο Δωρίδη από το οποίο μπορούμε να δούμε το φεγγάρι από τόσο κοντά όσο ποτέ! Από την άλλη, τι πιο ωραίο από το να περάσουμε ένα Σαββατόβραδο παρέα με τα αστέρια - και όχι πάλι με τις μπριζόλες στην ταβέρνα;

Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εχουμε και λέμε λοιπόν: τα δύο προσεχή Σάββατα (16/01 και 23/01) και ώρα 18.30 το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο οργανώνει δύο βραδιές αστροφυσικής, με θέμα «Πόσα άστρα έχει ο ουρανός;».

Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το πρώτο Σάββατο, η αστροφυσικός Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού θα μιλήσει για τη «Γένεση και εξέλιξη των αστέρων». Το επόμενο Σάββατο ο αστροφυσικός Δημήτρης Τσιμπίδας, δώσει μία διάλεξη για τη «Δημιουργία και προέλευση της Σελήνης». Και τις δύο βραδιές θα ακολουθεί αφήγηση ελληνικών λαϊκών παραμυθιών με θέμα τον ουρανό από την Αγνή Στρουμπούλη. Την αφήγηση θα συνοδεύει με τσέλο και μαντολίνο ο Σταύρος Παργινός. Οι βραδιές θα ολοκληρώνονται με παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο «Δωρίδη» και αναγνώριση των χειμερινών αστερισμών στον υπαίθριο χώρο του λόφου της Πνύκας.

Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τέλος –ναι υπάρχει κι άλλο– Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης παρέχει δωρεάν σε όλους ζεστά ροφημάτα. Πραγματικά, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Σάββατο βράδυ στο Παλιό Αστεροσκοπείο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οι εκδηλώσεις
«Πόσα άστρα έχει ο ουρανός;», 2 βραδιές αστροφυσικής
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Λόφος Νυμφών, Θησείο, τηλ. 210 3490160, 210 3490055
Ημέρες: 16/01 και 23/01
Ωρα έναρξης: 18.30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων, διότι ο αριθμός συμμετοχών περιορίζεται σε 40 άτομα ανά βραδιά. Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 7 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ