Μεϊμαράκης: Εχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο εναντίον της σκληρής λιτότητας - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Εχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο εναντίον της σκληρής λιτότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την προεκλογική δραστηριότητα στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και στην «επόμενη ημέρα» του κόμματος μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Συμπίπτουμε σε πολλά ζητήματα, νοιώθω ότι είμαι σε μια ευγενική άμιλλα και με τους προηγούμενους συνυποψηφίους μου και τώρα με τον κ. Μητσοτάκη, κάνουμε μία πολιτισμένη συζήτηση, αλλά πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να ξεφύγουμε σε θέματα πλειοδοσίας και λαϊκισμού, αλλά ευτυχώς τελειώνουμε αυτή την Κυριακή» δήλωσε μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τέθηκαν τα ζητήματα και των απολύσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πολλά θέματα θα μπορούσαμε να τα είχαμε συζητήσει και σε κάποιες επιτροπές» δήλωσε.

«Ποτέ δεν άνοιξα θέμα και δεν δημιούργησα εντάσεις, ήταν μία περίοδος ήρεμη. Στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων και εξέφρασα τις πολιτικές μου απόψεις. Μετέχω σε μια μάχη ιδεών όπως όλοι οι νεοδημοκράτες και όχι σε μάχη γενεών και νέος για τις ίδιες ιδέες πάλευα και σεβόμουν τους μεγαλύτερους. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τα αλλάξω όλα, αλλά να ανανεώσω και να δημιουργήσω με διαδικασίες αξιοκρατίας» συμπλήρωσε.

«Αν μόνο με κριτήριο το ηλικιακό τότε γίνεται μία ελιτίστικη και παρεΐστικη διαδικασία, αλλά αντίθετα αν δημιουργήσουμε μέσα από διαδικασίες ίσες ευκαιρίες για όλους τότε θα προχωρήσουμε μπροστά».

Συνεχίζοντας τόνισε πως: «Οραματίζομαι τη ΝΔ που θα αγκαλιάσει όλους και όχι μόνο τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αλλά θα ενδιαφέρεται και για τον άνεργο και για τον αγρότη και το νέο χωρίς αποκλεισμούς.

Υπηρετώ ένα κόμμα που έχει αυτές τις αρχές και έδωσε στο γιό του δασκαλάκου των Σερρών, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να γίνει ο ηγέτης του.

Έζησα τον Κώστα Καραμανλή να μιλάει σε φοιτητικές συνελεύσεις, να συμμετέχει σε κομματικές διαδικασίες και να ανεβαίνει τα σκαλιά και να είναι αγαπητός μέχρι να φτάσει να γίνει αρχηγός.

Δεν μπορεί την ελληνική κοινωνία να τη διαφεντεύουν 15 – 20 οικογένειες».

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό τοπίο στη ΝΔ δήλωσε: «Αν εκλεγώ εγώ, για όλα τα σοβαρά ζητήματα θα ζητάω τη γνώμη του Κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι δεύτερος στην επετηρίδα επειδή ήταν υποψήφιος. Θα τα συζητήσω πάντως μαζί του και εγώ και ο κ. Μητσοτάκης στρατιώτες θα είμαστε.

Ο καθένας έχει τη δικιά του προσωπικότητα και ψηφίζεται γι αυτήν. Όπως τη Δευτέρα ο Δήμαρχος του 51% είναι Δήμαρχος έτσι και ο πρόεδρος είναι πρόεδρος. Ο κόσμος μας ψηφίζει για να λύσουμε τα προβλήματά του με βάση το πρόγραμμά μας.

Μας ενώνει ο αγώνας για τις ιδέες μας και τις αρχές μας για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών, στη διαδικασία αυτή μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές εκτιμήσεις και γι αυτό υπάρχουν και τα κομματικά όργανα, που πρέπει να λειτουργούν.

Όποιος συμφωνεί με τις αρχές μας, το καταστατικό μας και με αυτά που θα ψηφίσει το συνέδριό μας, έχει θέση στο κόμμα».

«Έχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο εναντίον της σκληρής λιτότητας, γιατί λιτότητα χρειάζεται αλλά όχι σκληρή. Δεν μπορεί να απολύονται άνθρωποι 50 και 55 ετών που έχουν οικογένειες να θρέψουνε γιατί αυτούς χάσαμε», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «αν ο κ. Τσίπρας ακολουθήσει το πρόγραμμα που του είπαμε και όχι μία δικιά του πολιτική με φόρους και περικοπές, όπως κάνει, τότε το όλοι μαζί και πάντα σε θεσμικό επίπεδο θα ήταν εφικτό να γίνει πράξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεϊμαράκης Τσίπρας Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ