Εφημερίδα του Βατικανού: Βλάσφημο το εξώφυλλο του Charlie Hebdo - iefimerida.gr

Εφημερίδα του Βατικανού: Βλάσφημο το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις προκαλεί στο Βατικανό το επετειακό τεύχος του Charlie Hebdo, για τον ένα χρόνο από την επίθεση στα γραφεία του, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα.

Εφημερίδα του Βατικανού χαρακτήρισε το εξώφυλλο ως βλάσφημο, σχολιάζοντας το γεγονός ότι σε αυτό βρίσκεται ένας γενειοφόρος άνδρας- προφανώς αντιπροσωπεύει τον Θεό- ο οποίος έχει πάνω του αίματα και από τον ώμο του κρέμεται ένα όπλο. «Ενα χρόνο μετά: Ο δολοφόνος είναι ακόμη εκεί έξω», είναι ο τίτλος του εξώφυλλου.

«Δεν είναι κάτι νέο. Πίσω από την απατηλή σημαία του ασυμβίβαστου κοσμικού κράτους, το γαλλικό περιοδικό για μία ακόμη φορά ξεχνά ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες διαφορετικών πεποιθήσεων επανειλημμένα και για πολύ καιρό απορρίπτουν τη βία στο όνομα της θρησκείας», γράφει η εφημερίδα L'Osservatore Romano του Βατικανού.

«Η χρήση του Θεού για τη δικαιολόγηση του μίσους είναι αυθεντική βλασφημία, όπως έχει πει επανειλημμένα ο πάπας Φραγκίσκος», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charlie Hebdo βλασφημία Βατικανό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ