Λοβέρδος: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την Ελλάδα στην Ευρώπη

Σε έμμεση αλλά σαφέστατη προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει στη διενέργεια του δημοψηφίσματος προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από του βήματος της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Διευκρινίζοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση για την οποία αγωνίζεται, ο κ. Λοβέρδος κατέστησε σαφή τη θέση του σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται -και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν- να θέσει εν αμφιβόλω έστω και για μια στιγμή τη συμμετοχή της Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη και στη ζώνη του Ευρώ.

«Η Ε.Ε. είναι η κύρια στρατηγική επιλογή της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια και έχουμε αγωνιστεί όλοι γι' αυτό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την σταματήσει. Λέω εδώ αυτά ακριβώς που είπα και χθες στο υπουργικό Συμβούλιο. Οποιος μου ζητάει αυτή τη στιγμή να πω έστω και μια κουβέντα παραπάνω, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι στις Κάνες και να δημιουργήσω πρόβλημα, δεν θα του κάνω τη χάρη. Και αύριο ημέρα είναι.», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα ξεκινώντας την ομιλία του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του υπουργείου Yγείας και είπε χαρακτηριστικά «Σήμερα το πρωί κλείσαμε τον ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας» και χειροκροτήθηκε «Οι χιλιάδες που περίμεναν στη λίστα της ντροπής, στα προγράμματα θεραπείας του ΟΚΑΝΑ δεν περιμένουν πια» ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό Πάνο Μπεγλίτη για τη φιλοξενία σε στρατιωτικά νοσοκομεία που του πρόσφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ