Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες]

Εργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.

Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση της «Τυπογραφίας της Διοικήσεως», του πρώτου, ουσιαστικά, δημόσιου χαρακτήρα τυπογραφείου, το φθινόπωρο του 1825 στο Ναύπλιο.

Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για την παρουσίαση των έργων στην Αθήνα, επελέγησαν σκόπιμα οι χώροι του Εθνικού Τυπογραφείου. Εκεί η τέχνη μπορεί να «συνομιλεί» με το περιβάλλον του ιστορικού κτηρίου του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου εκτυλίσσεται η καθημερινή εργασία και ζωή της υπηρεσίας αυτής, με τη φιλοδοξία να προκληθεί, μια διαφορετική και ειλικρινής συγκίνηση στον επισκέπτη.

Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 3



Με την έκθεση επιχειρείται η παρουσίαση του Εθνικού Τυπογραφείου στο ευρύ κοινό, ως μια από τις παλαιότερες δημόσιες υπηρεσίες με κύρια αποστολή την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και κυκλοφορία των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.), καθώς και την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου. Επίσης η έκθεση έχει στόχο έχει να υπενθυμίσει τον κρίσιμο ρόλο του Τυπογραφείου στη λειτουργία του κράτους δικαίου, αφού παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους πολίτες για όλες τις σημαντικές πράξεις της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης, διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 5



Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας παράδοσης γενικότερης «εμπλοκής» του Εθνικού Τυπογραφείου, πέραν της τέχνης της τυπογραφίας και με τις καλές τέχνες. Την έκθεση επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη

Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Bitthς, Σοφία Βλαζάκη, Γεώργιος Γιώτσας, Εύη Καζάκου, Μιχάλης Κατζουράκης, Κωνσταντίνα Κατρακάζου, Αλέκος Κυραρίνης, Αφροδίτη Λίτη, Ελένη Λύρα, Καλλιρρόη Μαρούδα, Βασίλης Μαυρίδογλου, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ιόλη Ξιφαρά, Ελενα Παπαδημητρίου - Αντώνης Π, Ρένα Παπασπύρου, Αριστείδης Πατσόγλου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Ελένη Τζάτζαλος, Γεωργία-Mάγκυ Toυλιάτου, Γιάννης Τσούμας, Βούλα Φερεντίνου, Πάνος Χαραλάμπους, Ελλη Χούσου - Μωραΐτη, Γιάννης Ψυχοπαίδης, François L’Ηotel, Stephanie Rhode, η εικαστική πλατφόρμα: Μακρύ Οχημα, με τους Χάρη Κοντοσφύρη, Ειρήνη Πουλιάση, Γιάννη Βγοντζά και η εικαστική ομάδα Εν Φλω.

Φ.Ε.Κ. + Τέχνη: Εικαστική έκθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η έκθεση
«Φ.Ε.Κ. + Τέχνη», ομαδική
Εθνικό Τυπογραφείο: Καποδιστρίου 34, μετρό Ομόνοια, τηλ. 210 5279101-3
Διαρκεί: ως 10/02
Λειτουργεί: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη (11.00-13.00), Τετάρτη και Παρασκευή (17.30-19.30)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ