Πλήγμα για τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά, το μέτρο της διακοψιμότητας- Προαναγγέλλουν προσφυγή - iefimerida.gr

Πλήγμα για τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά, το μέτρο της διακοψιμότητας- Προαναγγέλλουν προσφυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περαιτέρω οικονομική βλάβη θα υποστούν οι παραγωγοί ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών από το μέτρο της διακοψιμότητας δηλαδή των εκτπώσεων που παρέχονται στις βιομηχανίες με αντάλλαγμα τον περιορισμό της κατανάλωσης σε περιόδους αιχμής και προαναγγέλουν ότι θα στραφούν νομικά κατά του μέτρου.

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών ζητά άμεσα συνάντηση με τον ΑΔΜΗΕ και επισημαίνει ότι οι παραγωγοί έχουν έννομο συμφέρον, καθώς θα χρηματοδοτήσουν τον προϋπολογισμό του μέτρου κατά 67% σύμφωνα με τους συντελεστές επιβάρυνσης επί του τζίρου αλλά και των επιστροφών που προβλέπονται εφ' όσον ο ΑΔΜΗΕ εφαρμόσει το μέτρο με ορθολογικό και όχι τυφλό τρόπο.

Σε επιστολή προς τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ο ΣΠΕΦ αμφισβητεί την ουσία του μέτρου επισημαίνοντας ότι σε καμία χρονική στιγμή τα τρία προηγούμενα χρόνια (2013, 2014 και 2015) «δεν παρέστη ανάγκη περικοπής φορτίου κατανάλωσης αφού υπήρχαν πάντοτε διαθέσιμα τουλάχιστον 1.500 MW περίσσειας θερμικής ισχύος ανά ώρα». Ακόμη και κατά τον Ιούλιο του 2015 οπότε οι εισαγωγές ενέργειας μειώθηκαν λόγω capital controls και η ζήτηση ήταν αυξημένη λόγω καύσωνα δεν υπήρχε, σύμφωνα με τον ΣΠΕΦ, ανάγκη περικοπών στην κατανάλωση. Ο ΣΠΕΦ κάνει λόγο για επιδότηση εικονικών υπηρεσιών που δεν χρειάζονται και ζητά οι όποιες δημοπρασίες γίνουν για υπηρεσίες διακοπτόμενου φορτίου να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ