«Αφίξεις/Αναχωρήσεις» και συζήτηση στο Bios [εικόνες] - iefimerida.gr

«Αφίξεις/Αναχωρήσεις» και συζήτηση στο Bios [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από επιτυχημένες παραστάσεις σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, αλλά και σε χώρους της Αθήνας, η θεατρική ομάδα PartSuspended παρουσιάζει στο BIOS.ΤΕSLA (Πειραιώς) την παράσταση «Αφίξεις-Αναχωρήσεις: Σταθμός 3».

Η παράσταση φτάνει στον σταθμό της, εξερευνώντας το νόημα της αναχώρησης από έναν τόπο, μια ιδέα, ένα όνειρο, αλλά και της άφιξης σε μια νέα κατάσταση, συνθήκη, τοποθεσία.

«Αφίξεις/Αναχωρήσεις» και συζήτηση στο Bios [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Αφίξεις/Αναχωρήσεις» και συζήτηση στο Bios [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κάθε μετακίνηση σηματοδοτεί μια αλλαγή, η οποία μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, από ένα ταξίδι αναψυχής, μέχρι τον αναγκαστικό ξεριζωμό από την πατρίδα. Γι’ αυτό και τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει, ποικίλλουν, ενθουσιασμός, χαρά, προσμονή, επιθυμία, φόβος, αγωνία.
Η παράσταση μέσω της σωματικής έκφρασης των κειμένων, του ηχητικού περιβάλλοντος και των βίντεο δημιουργεί μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό, που ως συνεπιβάτης ανακαλεί δικές του μνήμες. Ταυτόχρονα, συνθέτει ένα ψηφιδωτό αφηγήσεων που αποτυπώνουν τις χιουμοριστικές, αλλά και τις σκοτεινές πλευρές των «αφίξεων» και «αναχωρήσεων».

Παίζουν: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Ειρήνη Γλαμπεδάκη, Αφροδίτη Μητσοπούλου, Υρώ Μιχαλακάκου, Ράνια Μπριλάκη, Ευγενία Χερουβείμ

Συζήτηση ανοιχτή στο κοινό
Με αφορμή την παράσταση, αυτη την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την Μετα-κίνηση. Θα λάβουν μέρος ακαδημαϊκοί, άνθρωποι του θεάτρου και φορείς από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Η συζήτηση επιδιώκει να αναδείξει αιτίες αναχωρήσεων αλλά και τι επακολουθεί μετά από μια άφιξη. Θα περιλαμβάνει θέματα όπως τη μετακίνηση των νέων στο εξωτερικό, η μετακίνηση λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή ανεύρεσης εργασίας, το προσφυγικό, η αναζήτηση νέων εμπειριών και προκλήσεων. Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό το οποίο μπορεί να παρέμβει με σκέψεις, ιδέες και προτάσεις.

«Αφίξεις/Αναχωρήσεις» και συζήτηση στο Bios [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
PartSuspended, «Αφίξεις-Αναχωρήσεις: Σταθμόs 3»
Δημιουργία: Ομάδα PartSuspended
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Χάρη Μαρίνη

Bios .Tesla Through.Troubled.Times
Πειραιώς 84, τηλ 210 3425335
Παραστάσεις έως 15 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ