Και άλλη σταρ έρχεται στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες -Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στον καταυλισμό στον Ελαιώνα

Στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την προσφυγική κρίση θα βρεθεί σήμερα η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία έχει διοργανώσει φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για τους πρόσφυγες, θα επισκεφθεί στις 13:00 το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Η ίδια εξέφρασε την διάθεση και τη θέληση να γνωρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να επισκεφθεί τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας, θα παρακολουθήσει αύριο βράδυ την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη».
Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ υπήρξε πάντα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δράμα των προσφύγων της Σμύρνης που μελέτησε και μέσω του έργου της Μιμής Ντενίση την συγκλόνισε.

Το σημερινό δράμα των προσφύγων της Συρίας που φτάνουν στα ίδια Ελληνικά νησιά, υπό παρόμοιες συνθήκες και φιλοξενούνται και πάλι από τους Έλληνες, την έκανε υπέρμαχο του θέματος και μιλώντας για την τραγωδία των προσφύγων, σημείωσε ότι πιστεύει πως το θέμα «Σμύρνη», θα έπρεπε να αφυπνίζει συνειδήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες σήμερα.
Στην αυριανή παράσταση θα την συνοδέψει και ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, σπουδαία βρετανίδα ηθοποιός, έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award, βραβείο Φεστιβάλ Καννών και BAFTA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ