Αντιμέτωπος με 5ετή κάθειρξη γιατί αποκάλεσε το λουκάνικο του Κιργιστάν «πέος αλόγου» [εικόνες]

Ενας Βρετανός που εργαζόταν σε χρυσωρυχείο στο Κιργιστάν κρατείται και βρίσκεται αντιμέτωπος με 5ετή κάθειρξη γιατί συνέκρινε το τοπικό λουκάνικο με πέος αλόγου.

Ο Michael Mcfeat, ένας εργαζόμενος της καναδικής εταιρείας Centerra Gold, συνελήφθη από την αστυνομία αφού πρώτα ανέβασε το σχόλιό του στο Facebook, ενώ η σύλληψή του προκάλεσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ορυχείο από συναδέλφους του.


Ο άτυχος Σκωτσέζος την παραμονή της πρωτοχρονιάς ανέβασε φωτογραφία με το εθνικό φαγητό της χώρας και σχολίασε ότι οι άνθρωποι στο Κιργιστάν κάνουν ουρές για αυτή τη σπέσιαλ λιχουδιά, το πέος του αλόγου που ονομάζεται «chuchuk».
Ο Mcfeat γρήγορα έσβησε την ανάρτηση και με νέο σχόλιο ζήτησε συγγνώμη αλλά μάλλον η απολογία του ήρθε αργά.


Αυτό το ιδιαίτερο λουκάνικο από κρέας αλόγου είναι μια τοπική λιχουδιά εξαιρετικά δημοψιλής τόσο στο Κιργιστάν όσο και στη γειτονική χώρα Καζακστάν, όπου οι συνήθειες της προηγούμενης νομαδικής ζωής τους έχουν αναβιώσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.
Η σύζυγος του άτυχοι Σκωτσέζου, Αμάντα, μια 40χρονη βιβλιοπώλης, η οποία ζει με τα δύο παιδιά τους στο Perthshire της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι τηλεφώνησε στην πρεσβεία του Κιρζιστάν στο Λονδίνο και στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών γιατί ανησυχεί για την τύχη του άντρα της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ