Τζάκρη: Εθνικός στόχος η ανάπτυξη της βιομηχανίας για την έξοδο από τα μνημόνια - iefimerida.gr

Τζάκρη: Εθνικός στόχος η ανάπτυξη της βιομηχανίας για την έξοδο από τα μνημόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο, αν θέλουμε κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούμε από το φαύλο κύκλο των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής οικονομικής υποτέλειας, επεσήμανε η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Φόρουμ για τη Βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία της.

Στο φόρουμ συμμετείχαν ο γ.γ. Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης, στελέχη της ΓΓΒ και εκπρόσωποι της ηγεσίας και των υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός, καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και των παραγωγικών εταίρων, όπως του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΒΙΚΕΝ και των περιφερειακών συνδέσμων της Βιομηχανίας . Στόχος, όπως επεσήμανε η υφυπουργός, είναι να αποτελέσει «το κύριο όργανο διαβούλευσης της Πολιτείας με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων άμεσης εφαρμογής για την ανάταξη του σημαντικότερου πυλώνα της οικονομίας που είναι η βιομηχανία». To φόρουμ θα έχει κύριο αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της ελληνικής βιομηχανίας και την κατάστρωση ενός Σχεδίου Άμεσων Ενεργειών για τη Βιομηχανία όπως αυτό θα προκύψει από τα πορίσματα των έξι τεχνικών ομάδων εργασίας που θα το πλαισιώνουν. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

  • Η ομάδα προσδιορισμού δυναμικών κλάδων της βιομηχανίας που μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές θέσεις εργασίας και να αντέχουν στο διεθνή ανταγωνισμό.
  • Η ομάδα διασύνδεσης Καινοτομίας - Βιομηχανίας.
  • Η ομάδα ενίσχυσης των μικρομεσαίων (οργανωτική και τεχνολογική υποστήριξη, αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού κ.ά.)
  • Η ομάδα εξοικονόμησης ενέργειας που θα προσδιορίσει άμεσες δράσεις και εργαλεία με στόχο τη μείωση του κόστους ενέργειας.
  • Η ομάδα χρηματοδοτικών εργαλείων - προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων που θα επεξεργαστεί εργαλεία, πέραν του ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για την υποστήριξη της μεταποίησης.
  • Η ομάδα επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα ασχοληθεί με την άρση διοικητικών εμποδίων, τη βελτίωση της διαδικασίας αδειοδότησης, θέματα εποπτείας της αγοράς, χωροταξίας, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Η κάθε ομάδα εργασίας θα καταθέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου τα πορίσματα από τα οποία θα προκύψει το συνολικό Σχέδιο Άμεσων Ενεργειών για τη Βιομηχανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζακρη βιομηχανία 1ο φόρουμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ