Μεξικό: Καρτέλ ναρκωτικών δολοφόνησαν νεαρή δήμαρχο -Ωρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα - iefimerida.gr

Μεξικό: Καρτέλ ναρκωτικών δολοφόνησαν νεαρή δήμαρχο -Ωρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα

(Η Τζιζέλα Μότα κατα τη διάρκεια της ορκωμοσίας της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση από τέσσερις ενόπλους δέχτηκε το Σάββατο το βράδυ η 33χρονη, Τζιζέλα Μότα , νέα Δήμαρχος της πόλης Τεμίξκο στο Μεξικό, μόλις μια μέρα μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η επίθεση που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών που δρουν και κυριαρχούν στην Λατινική Αμερική, επιβεβαιώθηκε από τον Κυβερνήτη της πολιτείας Μορέλος, Γκράσο Ραμίρεζ με ανάρτηση του στο τουίτερ.
Όπως έγραψε ο κυβερνήτης, «Με ενημέρωσαν για μια επίθεση σε μια νέα και αγαπημένη συντρόφισσα, την Δήμαρχο του Τεμίξκο».
Κατά την διάρκεια της επίθεση που πραγματοποίησαν οι ένοπλοι μέσα από ένα αυτοκίνητο σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο από τους τέσσερις δράστες, μετά και από ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αρκετοί δήμαρχοι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο χρόνο σε πόλεις του Μεξικό από τα καρτέλ των ναρκωτικών που αναζητούν τον έλεγχο των τοπικών κοινωνιών της χώρας.
Η Μότα άνηκε στο αριστερών καταβολών «Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα», το οποίο και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι η νεαρή πολιτικός «ήταν μια δυνατή και γενναία γυναικά, η οποία αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα της είχε δεσμευθεί ότι θα πολεμήσει το έγκλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Μεξικό δολοφονία δημάρχου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ