Μπούρλος: Οι δανειστές δύσκολα θα δεχτούν αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και τέλος τραπεζικών συναλλαγών - iefimerida.gr

Μπούρλος: Οι δανειστές δύσκολα θα δεχτούν αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και τέλος τραπεζικών συναλλαγών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εκφράσουν σοβαρές αντιρρήσεις στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά στήν αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και στο τέλος τραπεζικών συναλλαγών, εξέφρασε ο εργατολόγος και μέλος της Επιτροπής Σοφών Δημήτρης Μπούρλος.

Μιλώντας στο Βήμα FM ο κ. Μπούρλος εκτίμησε ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν μικροβελτιώσεις στο ασφαλιστικό, δεν μπορεί όμως να γίνει βιώσιμο αν δεν αντιμετωπιστούν η ύφεση και η ανεργία. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι για να δεσμεύεται ο πρωθυπουργός για μη περικοπή συντάξεων έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση με τους δανειστές υπογράμμισε όμως ότι δύσκολα θα αποφευχθεί η μείωση συντάξεων για κάποιες κατηγορίες.

«Προσωπική μου θέση είναι ότι έχουν προηγηθεί ανταλλαγές απόψεων με τους εκπροσώπους της τρόικας πριν την υποβολή του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το σχέδιο αυξάνει τα ασφαλιστικά έσοδα, όμως οι δανειστές ζητούν περαιτέρω περιορισμό των δαπανών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπούρλος επιτροπή σοφών ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ