Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί Μολιέρο με πολύ καλό καστ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί Μολιέρο με πολύ καλό καστ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου στο θέατρο «Κιβωτός». Είναι τελικά ο Ταρτούφος επικίνδυνος όπως τον περιγράφουν ή μόνο ένας κοινός απατεώνας; Τον Φεβρουάριο και για 30 μόνο παραστάσεις. Δείτε εικόνες από τις πρόβες.

Το θέατρο «Κιβωτός» παρουσιάζει από τις 12 Φεβρουαρίου και για 30 μόνο παραστάσεις τη σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου «Ταρτούφος ή Οι απατεώνες», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί Μολιέρο με πολύ καλό καστ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Άλκις Κούρκουλος είναι ο Ορεγκόν, με Ταρτούφο τον Αιμίλιο Χειλάκη. Μια σύγχρονη ανάγνωση του κλασικού έργου του Μολιέρου, σε νέα έμμετρη μετάφραση του βραβευμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα.
Ο Ταρτούφος, είναι ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας που παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της ενάρετης ζωής. Φιλοξενείται από μια πλούσια αστική οικογένεια του Παρισιού και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας. Ο Οργκόν μεγαλοαστός του Παρισιού γοητεύεται από τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειας του Ταρτούφου και τον εμπιστεύεται απόλυτα. Παρ όλες τις εκκλήσεις των υπολοίπων να τον πείσουν ότι ο Ταρτούφος είναι κατ’ επίφαση μόνο άνθρωπος της εκκλησίας, ο Οργκόν επιμένει ότι η παρουσία του μέσα στο σπίτι είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί Μολιέρο με πολύ καλό καστ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ένας θίασος που ξεχωρίζει: Αιμίλιος Χειλάκης, Άλκις Κούρκουλος, Ράνια Οικονομίδου, Αθηνά Μαξίμου, Άγγελος Μπούρας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιώργος Λιάντος, Τσιμάρας Τζανάτος, Φραγκίσκη Μουστάκη.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί Μολιέρο με πολύ καλό καστ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η ιστορία πίσω απο τον Ταρτούφο
Ο Ταρτούφος είναι ένα έργο που η λογοκρισία της εποχής του, εμπόδισε την παρουσίαση του επί πέντε χρόνια. Γράφτηκε στα 1664 και παίχτηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο καθιερωμένων εορτασμών-φεστιβάλ που συνήθιζε να διοργανώνει ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος στις Βερσαλίες. Αμέσως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Χρειάστηκε τη στήριξη του Βασιλιά, του Λουδοβίκου XIV, για να γνωρίσει στο τέλος πρωτοφανή επιτυχία, σε βαθμό που το όνομα «Ταρτούφος» να έχει καταχωρηθεί στο επίσημο λεξικό της Γαλλικής Ακαδημίας, ως συνώνυμο της λέξης «απατεώνας».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί Μολιέρο με πολύ καλό καστ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η παράσταση
«Ταρτούφος ή Οι απατεώνες» του Μολιέρου
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 Γκάζι, τηλ: 210-3427426
Τετάρτη – Κυριακή από 14 έως 20 ευρώ τα εισιτήρια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ