Αγαθονήσι: Ανασύρθηκε νεκρός ανήλικος πρόσφυγας – Σώθηκαν άλλοι 39

Την σορό ενός ανήλικου αγοριού εντόπισαν και ανέσυραν το πρωί του Σαββάτου στο Αγαθονήσι πλήρωμα αλιευτικού σκάφους με τη συνδρομή του Λιμενικού.

Οπως αναφέρει το δελτίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής, η Λιμενική Αρχή Αγαθονησίου από το πλήρωμα του Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Λ.Π. 718, ότι ανέσυρε από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά νήσου «ΝΕΡΟΝΗΣΙ» μία σορό ανήλικου αγοριού, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η μητέρα του το αναγνώρισε και η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του Γ.Ν. Σάμου για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου.

Την ίδια ώρα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, εντόπισε στις βορειοανατολικές ακτές Αγαθονησίου φουσκωτή λέμβο με 39 πρόσφυγες. Η βάρκα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε σε βράχια. Όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν στις βόρειες ακτές «ΝΕΡΟΝΗΣΙΟΥ», εκτός μίας γυναίκας που έπεσε στη θάλασσα και διασώθηκε από το περιπολικό σκάφος.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμένα Αγαθονησίου, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στη συνέχεια δέκα αλλοδαποί που έχρηζαν άμεσης ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου και από εκεί στο Γ.Ν. Σάμου,

Στη Μυτιλήνη, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ακόμη 39 πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ