O Χαμενεΐ καταδικάζει την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου: «Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί» - iefimerida.gr

O Χαμενεΐ καταδικάζει την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου: «Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απέτισε φόρο τιμής με μήνυμά του στο Twitter στον σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ, που εκτελέσθηκε σήμερα από τη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας τη δική του φωνή στη διεθνή κατακραυγή.

"Awakening is not suppressible" (Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί), γράφει ο Αλί Χαμενεΐ σε μήνυμα που συνοδεύεται από τη φωτογραφία του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη.

Στην ιστοσελίδα του Αλί Χαμενεΐ έχει αναρτηθεί επίσης εικόνα-κολάζ που ταυτίζει τη Σαουδική Αραβία με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος... και οι δύο εκτελούν τους αντιπάλους τους.

Στη Βαγδάτη, ο σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι καταδίκασε την εκτέλεση του αλ-Νιμρ λέγοντας ότι θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.

Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ο ιρακινός πρωθυπουργός λέει ότι το φίμωμα των φωνών και η εκτέλεση αντιπάλων "δεν θα οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά σε παραπάνω καταστροφή" και προσθέτει ότι η είδηση της εκτέλεσης του αλ-Νιμρ του προκάλεσε "έντονο σοκ".

"Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και τον κοινωνικό ιστό των λαών της περιοχής", γράφει ο αλ-Αμπάντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ