Η Γερμανία ζητά στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφάλειας των ξένων χωρών - iefimerida.gr

Η Γερμανία ζητά στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφάλειας των ξένων χωρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι η στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίας ασφαλείας ξένων χωρών είναι αναγκαία, αφού ο συναγερμός για ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναζωπύρωσε τους φόβους για μία επίθεση στην χώρα.

Ο Ντε Μεζιέρ επισήμανε ότι η απειλή μιας επίθεσης δεν έχει εξαλειφθεί.

«Τη νέα χρονιά η κατάσταση θα παραμείνει πολύ σοβαρή» τόνισε ο Γερμανός υπουργός στην εφημερίδα Bild.

«Στο μέλλον θα βασιζόμαστε περισσότερο, σε σχέση με το παρελθόν, στη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών και την ανταλλαγή πληροφοριών» σημείωσε.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2015, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση δύο σιδηροδρομικών σταθμών στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας αφού έλαβε πληροφορίες ότι πρόσωπα από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις.

Οι σταθμοί λειτούργησαν εκ νέου λίγες ώρες αργότερα και οι αρχές είπαν ότι δε γνωρίζουν καν εάν οι ύποπτοι αυτοί είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Η Γερμανία ζητά στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφάλειας των ξένων χωρών  | iefimerida.gr 0

Πυρετώδεις έρευνες στο Μόναχο

Ωστόσο, σύμφωνα με την Deutsche Welle, έντονη παραμένει η παρουσία της αστυνομίας στη πόλη του Μονάχου ακόμα και μετά τη λήξη του συναγερμού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για ενδεχόμενους τρομοκράτες.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν 5 με 7 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία, δεν είναι όμως σε θέση να γνωρίζουν που βρίσκονται, αλλά ούτε να επιβεβαιώσουν ότι τα άτομα αυτά υπάρχουν στην πραγματικότητα, μιας και η διασταύρωση των ονομάτων σε αντιτρομοκρατικές βάσεις δεδομένων δεν οδήγησε πουθενά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε σπίτια ισλαμιστών που ζουν στην περιοχή της βαυαρικής πρωτεύουσας οι οποίες δεν επέφεραν όμως αποτελέσματα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπήρξαν νέες ενδείξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ