Εισβολή ενόπλων σε αεροπορική βάση στην Ινδία -Νεκροί 2 φρουροί και 4 δράστες - iefimerida.gr

Εισβολή ενόπλων σε αεροπορική βάση στην Ινδία -Νεκροί 2 φρουροί και 4 δράστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση από τέσσερις ενόπλους δέχθηκε μία βάση της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο φρουροί, ενώ νεκροί είναι και οι 4 δράστες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πηγές του ινδικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν πως τέσσερις ένοπλοι, οι οποίοι φέρεται να είναι από το Πακιστάν, εισήλθαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αεροπορική βάση Πάθανκοτ στη βορειοδυτική επαρχία Πουντζάμπ.

Στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους οι τέσσερις ένοπλοι και δύο φρουροί. Οι αρχές χρειάστηκαν 3 ώρες για να εξουδετερώσουν τους ενόπλους, ενώ ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος, για τον εντοπισμό τυχόν άλλων δραστών.

Η επίθεση σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά την εκτός προγράμματος επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στον Πακιστανό ομόλογό του Ναουάζ Σαρίφ στην προσπάθεια αναβίωσης των διμερών συνομιλιών που διακόπηκαν εξαιτίας επιθέσεων από μαχητές.

«Από τη στιγμή που ο Μόντι πάτησε το πόδι του στη Λαχόρη (και πιθανόν ακόμη και πριν), κάτι σαν αυτό ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί», εκτίμησε ο Μάικλ Κούγκελμαν, ειδικός για τη Νότια Ασία στη δεξαμενή σκέψης Κέντρο Γουίλσον στην Ουάσινγκτον.

Αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως οι επαρχίες Πουντζάμπ και Τζαμού έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και πως όλες οι βάσεις έχουν σφραγιστεί.

«Η επίθεση σε μια αεροπορική βάση είναι μια σοβαρή απειλή ασφαλείας. Η νέα στρατηγική των τρομοκρατών είναι να εντοπίζουν βάσεις κοντά στα σύνορα και να εξαπολύουν επιθέσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπορική βάση ινδία επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ