Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο - iefimerida.gr

Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακελειό σε πάμπ στο Τελ Αβίβ όταν ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε τουλάχιστον 8 άλλους. Ο δράστης διέφυγε, αλλά αναγνωρίστηκε ως μέλος της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ.

Ο δράστης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χαμογέλασε πριν βγάλει από το σακίδιο πλάτης που φορούσε το ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο του και σκορπίσει τον θάνατο στο κατάμεστο μπαρ.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο άνδρας φαίνεται να είναι γύρω στα 25 και, όπως φαίνεται και στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, φορούσε προστατευτικό γυαλιά και ένα αντιανεμικό. Λίγο πριν τη φονική επιδρομή, περιηγήθηκε σε διπλανό delicatessen

Παρά το ανθρωποκυνηγητό διέφυγε και η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε πως το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, το ένα από τα δύο θύματα, φέρεται να είναι ο 26χρονος Αλον Μπακάλ, ένας από τους ιδιοκτήτες του μπαρ Simtra.

Ο Νάτι Σακέντ, έτερος ιδιοκτήτης του μπαρ στην οδό Ντίζενγκοφ, όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, είπε πως ο δράστης «είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα και κρατούσε ένα M-16. Περίμενε σε έναν πάγκο έξω προτού βγάλει ένα πολυβόλο από μια τσάντα και αρχίσει να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Ήταν τρομοκρατική επίθεση, χωρίς αμφιβολία", δήλωσε ο Σακέντ στο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel Two.

Ο Σάμι Μέλεμ, ένας άραβας ισραηλινός δικηγόρος, είπε ότι ο δράστης είναι ένας συγγενής του, ο πατέρας του οποίου, που είναι εθελοντής στην αστυνομία, προσήλθε στις αρχές για να τον αναγνωρίσει αφού μεταδόθηκαν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Το όνομα του 28χρονου υπόπτου δεν ανακοινώθηκε κατόπιν δικαστικής εντολής.

Μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης, ο Μέλεμ είπε ότι είχε εκπροσωπήσει παλιότερα τον ύποπτο σε μια υπόθεση, στην οποία φυλακίσθηκε για επίθεση σε ισραηλινό στρατιώτη. Όμως ο Μέλεμ τον περιέγραψε ως ψυχικά ασταθή μάλλον, παρά ως έναν άνθρωπο με μαχητικές πεποιθήσεις.

"Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σώας τας φρένας, απ' ό,τι γνωρίζω αφότου τον εκπροσώπησα", είπε ο Μέλεμ. "Έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Βρίσκεται σε θεραπεία. Πρόσφατα περιφερόταν στους δρόμους σαν τρελλός".

Ερωτηθείς αν ο ύποπτος είχε ριζοσπαστικές θρησκευτικές τάσεις, ο Μέλεμ απάντησε: "Δεν γνωρίζω".

Οι Άραβες, η πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι, αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ. Ενώ υποστηρίζουν ευρέως την παλαιστινιακή υπόθεση, σπάνια παίρνουν όπλα εναντίον του Ισραήλ ή των εβραίων κατοίκων του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις για τη σημερινή επίθεση.

Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 0
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 1
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 2
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 3
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 4
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 5
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 6
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 7
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 8
Ενοπλος γάζωσε θαμώνες σε παμπ στο Τελ Αβίβ -Συγκλονιστικό βίντεο | iefimerida.gr 9


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ τελ αβίβ πυροβολισμοί παμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ