Xτύπημα στα καρτέλ απορρυπαντικών από την Κομισιόν - iefimerida.gr

Xτύπημα στα καρτέλ απορρυπαντικών από την Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πολυεθνικές εταιρείες Unilever και Procter & Gamble έβαλε στο στόχαστρό της η Eυρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγορώντας τις για καρτέλ με στόχο τη χειραγώγηση των τιμών στα απορρυπαντικά ρούχων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες συµπεριλαµβανοµένης της Ελλάδας. Μάλιστα, το πρόστιμο που επέβαλε ήταν ύψους 315,2 εκ. ευρώ, ενώ στην υπόθεση συνεργάστηκε και η Eλληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι δυο πολυεθνικές παραδέχθηκαν τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές που ακολούθησαν στο διάστημα 2002 - 2005 και, όπως δήλωσε ο επίτροπος για θέµατα Ανταγωνισµού Χοακίν Αλµούνια, «µε την παραδοχή της συμμετοχής τους στο καρτέλ, οι εταιρείες συνέβαλαν στη γρήγορη ολοκλήρωση της έρευνας και σε αντάλλαγµα η Επιτροπή µμείωσε τα πρόστιµα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην έρευνα είχε εμπλακεί και η εταιρεία Henkel, η οποία όμως έλαβε πλήρη απαλλαγή διότι ήταν η πρώτη που ενημέρωσε την Επιτροπή για την ύπαρξη καρτέλ. Και οι τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες είναι οι σημαντικότερες βιομηχανίες παραγωγής σκόνης πλυσίματος και απορρυπαντικών ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά και, σύµφωνα µε την Επιτροπή, η σύµπραξή τους στο καρτέλ διήρκεσε τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ