«Marvin's Room» & «Festen»: Δύο ταινίες ανεβαίνουν στο θέατρο [εικόνες] - iefimerida.gr

«Marvin's Room» & «Festen»: Δύο ταινίες ανεβαίνουν στο θέατρο [εικόνες]

Στιγμιότυπο από το κινηματογραφικό «FESTEN»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο πολυχώροι πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας εμπνέονται από την 7η τέχνη και παρουσιάζουν στις σκηνές τους, δυο κινηματογραφικές μεταφορές.

Έντονη συγκίνηση με το «Marvin's room» του Σκοτ ΜακΦέρσον και ένταση με το ψυχολογικό δράμα FESTEN από τη Δανία. Οι οικογένειες ξανασμίγουν μετά από χρόνια.

1. «Marvin's Room» στον Πολυχώρο «VAULT»

«Marvin's Room» & «Festen»: Δύο ταινίες ανεβαίνουν στο θέατρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ταυτόχρονα με με το Globe Theatre στο Chicago και με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από το 1ο ανέβασμα του έργου, το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Scott McPherson, «Marvin's Room» παρουσιάζεται από τις 8 Ιανουαρίου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο «VAULT». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς και στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Αθηνά Τσιλύρα και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.
H ιστορία: Ο Χανκ μαθαίνει από τη μητέρα του, Λι, την ύπαρξη της θείας του Μπέσυ, που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μυελό των οστών για μεταμόσχευση. Η Μπέσυ ζει στην Φλόριντα, όπου φροντίζει την ανάπηρη θεία της, Ρουθ και τον κατάκοιτο πατέρα της, Μάρβιν. Με αφορμή την ασθένεια της Μπέσυ η οικογένεια ξαναενώνεται και οι δύο αδερφές ξανασυναντιούνται ύστερα από 18 χρόνια.

«Marvin's Room» & «Festen»: Δύο ταινίες ανεβαίνουν στο θέατρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ερμηνεύουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας
Βασίζεται στην ταινία: Το «Marvin's Room» παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Jerry Zaks, με τους Meryl Streep, Diane Keaton, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro.

VAULT THEATRE PLUS Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός Τηλ. 213 0356472
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

2. FESTEN στο Baumstrasse

«Marvin's Room» & «Festen»: Δύο ταινίες ανεβαίνουν στο θέατρο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Marvin's Room» & «Festen»: Δύο ταινίες ανεβαίνουν στο θέατρο [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η πολυβραβευμένη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ FESTEN (Oικογενειακή Γιορτή) μεταφέρεται επί σκηνής σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη. Χαρακτηρίζεται ως ενα αριστοτεχνικό εκρηκτικό ψυχολογικό θρίλερ.
Η ιστορία: Ο Χέλγκε γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια σε ένα απομονωμένο παλιό σπίτι της δανέζικης εξοχής, έχοντας συντροφιά την αγαπημένη του οικογένεια, τη γυναίκα του, τα παιδιά του, συγγενείς και φίλους. Ο Κρίστιαν, ως μεγαλύτερος γιος, θα κάνει την πρώτη πρόποση. Παγιδευμένοι στο σπίτι της οικογένειας, οι καλεσμένοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ακραίες αποκαλύψεις και απαγορευμένες αλήθειες, που θα ταράξουν συθέμελα την οικογενειακή γαλήνη και τον καθωσπρεπισμό της αστικής τάξης.
Παράσταση ακατάλληλη για ανήλικο κοινό.

Ερμηνεύουν: Φώτης Αρμένης, Σταύρος Καλλιγάς, Χρήστος Κοντογεώργης, Ιωάννα Νασιοπούλου, Γιώργος Οικονόμου, Τάνια Παπαδοπούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πανάδης, Δανάη Παπουτσή, Γεωργία Τσαγκαράκη, Γιώργος Φριντζήλας
Φιλική συμμετοχή: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη
Βασίζεται στην ταινία: FESTEN (Οικογενειακή γιορτή) Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ με τους: Χένινγκ Μόρτιζεν, Ούλριχ Τόμσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Πάπρικα Στεν, Τρίνε Ντίρχολμ

Baumstrasse, Σερβίων 8 Βοτανικός (Μετρό Μεταξουργείο) Τηλ: 6983 313302. Πρεμιέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ undefined
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ