Γαρίδες ψητές, σε μαρινάδα

Αυτή η συνταγή ισχύει σε περίπτωση που δεν θέλετε να σερβίρετε πάλι το γνωστό χοιρινό αν έχετε τραπέζι, αλλά ούτε να ξαναψήσετε γαλοπούλα.


Γαρίδες θα βρείτε εύκολα γιατί είναι η εποχή τους. Αγοράστε το μέγεθος που θέλετε ή αντέχετε γιατί είναι αρκετά ακριβές. Αν μπορείτε να αγοράσετε καραβίδες, ακόμη καλύτερα για τη συνταγή.


Για ψητές γαρίδες

  • 1 κιλό γαρίδες φρέσκες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Από το ψυγείο τις βάζετε κατευθείαν στον νεροχύτη
  • Καθαρίζετε το κυρίως σώμα ώστε να μην είναι αναγκασμένοι οι καλεσμένοι σας να καθαρίζουν στο ρεβεγιόν με τα δάχτυλα
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύεται όλα τα παραπάνω υλικά για να κάνετε μαρινάδα
  • Ανακατεύετε δηλαδή το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα
  • Μέσα στο μπολ βάλτε τις καθαρισμένες γαρίδες
  • Γυρίστε της καλά για να πάρουν παντού τη μαρινάδα
  • Αφήστε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες
  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ψήστε τις γαρίδες όσο πιο κοντά γίνεται στο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να μη καούν
  • Είναι έτοιμες

Μπορείτε να τις παρουσιάσετε με όποιον τρόπο επιλέξετε:

Μια καλή ιδέα είναι να τις κάνετε σουβλάκι πριν τις ψήσετε με λίγο πέστο.

Μπορείτε να τις βάλετε πάνω από ένα ριζότο και να αρωματίσετε το πιάτο με λίγο λάδι τρούφας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γαρίδες ψητές ριζότο πέστο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ