Guardian: Τα «Έξι Κατώφλια» στου Μακρυγιάννη είναι ανάμεσα στις καλύτερες αστικές βελτιώσεις το 2015 - iefimerida.gr

Guardian: Τα «Έξι Κατώφλια» στου Μακρυγιάννη είναι ανάμεσα στις καλύτερες αστικές βελτιώσεις το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή βρετανική εφημερίδα, ζήτησε από τους αναγνώστες της να επιλέξουν τα «καλά νέα» για τις πόλεις σε όλον τον κόσμο για το 2015. Αυτοί ανταποκρίθηκαν και ανάμεσα τους ξεχώρισε και ένα αθηναϊκό πρότζεκτ, τα «Έξι Κατώφλια» της οδού Καλλισπέρη στου Μακρυγιάννη.


Όπως γράφει ο αναγνώστης Winfried Lechner «Ενώ οι Έλληνες λατρεύουν πραγματικά τα παιδιά, οι δημόσιοι χώροι που είναι αφιερωμένοι σε αυτά είναι σπάνιοι και συνήθως σε τραγική κατάσταση. Ήταν για αυτό πολύ ευχάριστο να συναντήσει κάποιος μια νέα, μοντέρνα , ασφαλή και πάνω από όλα αισθητικά όμορφη παιδική χαρά να δημιουργείται στο κέντρο της πόλης».

Guardian: Τα «Έξι Κατώφλια» στου Μακρυγιάννη είναι ανάμεσα στις καλύτερες αστικές βελτιώσεις το 2015 | iefimerida.gr 0


Ο Λέχνερ αναφέρεται με αυτά του τα λόγια στα «Έξι Κατώφλια», μια σύγχρονη παιδική χαρά στην οδό Καλλισπέρη πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης. Το πρότζεκτ που κατασκευάστηκε μπροστά από το δημόσιο σχολείο της περιοχής, ακριβώς δηλαδή στην διαδρομή που ακολουθούν τα παιδιά για να φτάσουν σε αυτό, πήρε το όνομα του από τις εισόδους των έξι πολυκατοικιών που βρίσκονται στην μικρή αυτή αθηναϊκή πλατεία.
«Τα παιδιά λατρεύουν αυτό το μέρος» λέει ο αναγνώστης του «Guardian» και προσθέτει «αλλά και οι ενήλικες φαίνεται να έχουν κάνει στέκι τους τον προσεκτικά διαμορφωμένο χώρο με τα λευκά καθίσματα στον οποίο περιμένουν, ενώ τα παιδιά τους παίζουν». «Έχει γίνει πια το επίκεντρο της δραστηριότητας ολόκληρης της γειτονιάς» προσθέτει.

Guardian: Τα «Έξι Κατώφλια» στου Μακρυγιάννη είναι ανάμεσα στις καλύτερες αστικές βελτιώσεις το 2015 | iefimerida.gr 1


Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε το 2014 από την οργάνωση «Παραδείγματος Χάριν» με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχος στα πλαίσια του προγράμματος «πχ Αθήνα». Αν και έχει κάποιον χρόνο λειτουργίας φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της, τόσο που τα νέα της έφτασαν καθώς φαίνεται και στην Μεγάλη Βρετανία.
Το πρότζεκτ δημιουργήθηκε δίπλα στο 70ο Δημοτικό και το 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην περιοχή του Μακρυγιάννη και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της οδού Καλλισπέρη, γωνία με Μητσαίων και Καρυάτιδων, για να αντικαταστήσει τον παλιό χώρο με τα σκουριασμένα παιχνίδια και τα λιγοστά, παραμελημένα δέντρα.

Guardian: Τα «Έξι Κατώφλια» στου Μακρυγιάννη είναι ανάμεσα στις καλύτερες αστικές βελτιώσεις το 2015 | iefimerida.gr 2


Δημιουργός, ο αρχιτέκτονας Στέφαν Μπέργκερ του γραφείου «Burger-Katsota», ο οποίος όπως είχε δηλώσει εμπνεύστηκε από τον πινάκα του Pieter Bruegel, «Children's Game» (Το Παιχνίδι των Παιδιών).

Guardian: Τα «Έξι Κατώφλια» στου Μακρυγιάννη είναι ανάμεσα στις καλύτερες αστικές βελτιώσεις το 2015 | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «Έξι Κατώφλια» the guardian παιδική χαρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ