«Δον Ζουάν» ή «Η πέτρινη ευωχία» στο θέατρο Faust. Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης [εικόνες]

Από τις 11/01, θα παίζεται Δευτερότριτα στο θέατρο του ιδιαίτερα δημοφιλούς πολυχώρου Faust, του Αλέκου Συσσωβίτη, στην Καλαμιώτου.

«Όλες οι διαστροφές που είναι στη μόδα θεωρούνται αρετές», αυτό είναι το μύνημα. Η παράσταση, χωρίς να παραβλέπει το μύθο του γυναικοκατακτητή, αφηγείται την ιστορία του Δον Ζουάν πέρα από το ιστορικό πλαίσιο της εθισμένης στην υποκρισία και την ακολασία, γαλλικής αυλής του 17ου αιώνα στην οποία ασκεί κριτική ο Μολιέρος. Ο κεντρικός ήρωας, άκρως γοητευτικός μέσα στην αντισυμβατικότητά του, η οποία προσδιορίζεται όχι φύσει αλλά θέσει, κινείται στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα προνόμια της τάξης του. Αρνούμενος όμως να αποδεχθεί το πλέγμα κανόνων και συμπεριφορών που η τρέχουσα κοινωνική ηθική επιβάλλει, λειτουργεί εντέλει ως μηδενιστική δύναμη η οποία αντί να μεταστοιχειώνεται σε αναγεννητική επαναστατική ορμή, καταλήγει σε μια ατομοκεντρική καταστροφική λαίλαπα.


Είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται σταθερά με τον Στάθη Λιβαθινό, και μάλιστα έχει δουλέψει μαζί του ως βοηθός σκηνοθέτη στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ.

Ωστόσο το πιο σημαντικό σε αυτή την παράσταση, είναι το κείμενο, το οποίο μεταφράζει ο σπουδαίος πεζογράφος και ο σημαντικότερος αυτή τη στιγμή θεατρικός συγγραφέας στην Ελλάδα, Δημήτρης Δημητριάδης.

Και για το τέλος το καλύτερο: αμέσως μετά, μπορείτε να πιείτε ένα ποτό και να συζητήσετε το έργο στο μπαρ του ισογείου.
Ερμηνεύουν: Χρήστος Σουγάρης, Όμηρος Πουλάκης, Ξανθή Γεωργίου, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Λευτέρης Χαρέλλης, Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Δημήτρης Ραφαήλος, Νίκος Χατζόπουλος (φωνή)

Η παράσταση
«Δον Ζουάν» ή «Η πέτρινη ευωχία», του Χρήστου Σουγάρη
Θέατρο Faust: Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα, τηλ. 210 3234095
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Πρεμιέρα: 11 Ιανουαρίου 2016
Μέρες & ώρες: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ. Ανέργων-Ατέλειες 5 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ