Στα χέρια του Τσίπρα ο φάκελος με τις περικοπές στο ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Στα χέρια του Τσίπρα ο φάκελος με τις περικοπές στο ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια του θα παραλάβει τις επόμενες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας τον καυτό φάκελο του Ασφαλιστικού με τις τελικές προτάσεις. Επόμενος αποδέκτης, στις αρχές της εβδομάδας, θα είναι το κουαρτέτο προκειμένου να ενημερωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η κυβέρνηση δεν συζητά μειώσεις στις κύριες συντάξεις και θα επιμείνει σε αύξηση κατά 1% των εισφορών (0.5% για εργοδότες+0.5% για εργαζόμενους) από την οποία θα προκύψουν τα χρήματα που λείπουν ώστε να μην πέσει ψαλίδι στις κύριες συντάξεις.
Σε σχέση με τις επικουρικές, φαίνεται ότι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι τα 170€.
Όσες επικουρικές είναι μέχρι τα 170€ (περίπου το 53% των επικουρικών εκτιμά το αρμόδιο υπουργείο) με βάση την πρόταση Κατρούγκαλου (τος βασικές αρχές της οποίας παρουσίασε σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής) παραμένουν αναλλοίωτες. Από εκεί και πάνω θα αρχίσουν προοδευτικά οι μειώσεις που θα είναι προοδευτικά υψηλότερες όσο ανεβαίνει το ύψος των επικουρικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ