Huffington Post: οι μπλογκερς ζητουν μερίδιο στην επιτυχία - iefimerida.gr

Huffington Post: οι μπλογκερς ζητουν μερίδιο στην επιτυχία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δικαστική αντιπαραθεση με 9000 αμερικανούς μπλογκερς ερχεται η Αριάννα Χάφινγκτον καθώς οι τελευταίοι υπέβαλλαν ομαδική αγωγή εναντίον της ζητώντας αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 105 εκ. δολάρια.

Κατηγορούν την ελληνικής καταγωγής δημιουργό της διάσημης ιστοσελίδας «Huffington Post» που είναι µια από τις πλέον δηµοφιλείς ενηµερωτικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, πως δεν τους έχει καταβάλει ποτέ αμοιβή για τα άρθρα τους που έχουν δημοσιευτεί στο σάιτ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησής τους, ήταν η πρόσφατη αγοραπωλησία της ιστοσελίδας από την εταιρεία America On Line (AOL) έναντι 315 εκατ. δολαρίων και οι µπλόγκερ καταγγέλλουνότι δεν έλαβαν ούτε ένα συµβολικό ποσό παρά το µεγάλο αυτό τίµηµα που καταβλήθηκε.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, εφόσον τελικά φτάσει στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θίγει σημαντικά ζητήματα για τα δικαιώµατα των συγγραφέων στην ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ