Ομόφωνη έγκριση του δημοψηφίσματος πέτυχε ο ΓΑΠ - iefimerida.gr

Ομόφωνη έγκριση του δημοψηφίσματος πέτυχε ο ΓΑΠ

αποφάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομόφωνη απόφαση έγκρισης για το δημοψήφισμα εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπάνδρέου στο πολύωρο Υπουργικό Συμβούλιο.

Διατυπώθηκαν βέβαια ενστάσεις από υπουργούς και για την ουσία αλλά και για το τάιμινγκ του δημοψηφίσματος, ενώ αρκετοί ζήτησαν να γίνει το δημοψήφισμα νωρίτερα και αν είναι εφικτό ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο.
Παράλληλα διατυπώθηκαν έντονες ανησυχίες για το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το αποτέλεσμα της Παρασκευής και την ψήφο εμπιστοσύνης.
Μάλιστα ο κ. Σκανδαλίδης έκανε πρόταση να γίνει πριν την Παρασκευή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ δεν το απέκλεισε με την προϋπόθεση να βρεθεί χρόνος.
Η Φώφη Γεννηματά και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισαν πως σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο και με το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας γιατί είναι κρίσιμη η ψηφοφορία της Παρασκευής και πρόσθεσαν πως «προϋπόθεση για να προχωρήσουμε είναι να μην έχουν αποσκιρτήσει βουλευτές» αλλά μίλησαν και για «δημοψήφισμα ενότητας για το λαό» κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο πρωθυπουργός που υιοθέτησε την φράση αυτή στην δευτερολογία του.
Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στο Υπουργικό είπε «Δεν πρέπει να οδηγήσουμε την χώρα σε εκλογές ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να εκτεθεί στην κριτική» και πρόσθεσε «Με την απόφασή μας για δημοψήφισμα για έγκριση της δανειακής σύμβασης για πρώτη φορά ομολογούμε ότι υφίσταται ζήτημα νομιμοποίησης της πολιτικής μας. Θα πρέπει να μείνει ανοιχτό το πότε και το εάν θα γίνει δημοψήφισμα».

Διαβάστε εδώ την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό . Κάντε κλικ εδώ να δείτε πως τοποθετήθηκαν οι υπόλοιποι υπουργοί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ