Μικροί ήρωες που νίκησαν το... χθες: Παιδιά με κοχλιακό εμφύτευμα τραγουδούν τα κάλαντα των Χριστουγέννων [βίντεο] - iefimerida.gr

Μικροί ήρωες που νίκησαν το... χθες: Παιδιά με κοχλιακό εμφύτευμα τραγουδούν τα κάλαντα των Χριστουγέννων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για αυτά τα παιδιά. Ομως κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια από την σιωπή, να περάσουν στην χαρά.

Κωφάλαλα παιδιά που είχαν πρόβλημα στην ακοή με αποτέλεσμα να μην μιλάνε, με το κοχλιακό εμφύτευμα άρχισαν μια νέα ζωή. Και η Μονάδα Κοχλιακών εμφυτεύσεων στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» υπό την διεύθυνση του Γιάννη Αθανασόπουλου κατάφερε να δώσει... ζωή ξανά σε αυτούς τους μικρούς ήρωες μετά από 2-3 που έβαλαν το κοχλιακό. εμφύτευμα.

Μάλιστα, τραγούδησαν και τα κάλαντα των Χριστουγέννων και έστειλαν το μήνυμα ότι πάντα μπορείς να βγαίνεις νικητής, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, αν μάχεσαι.

Το μήνυμα της Μονάδας:

«Χρόνια Πολλά στους μικρούς μας Ήρωες !

Νίκησαν το χθες, αγωνίζονται για το Aύριο.

Τα παιδιά χωρίς πρόβα, πρώτη φορά μπροστά σε κάμερες και φώτα, τραγούδησαν με αγάπη τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Πριν από λίγα χρόνια αυτά τα παιδιά θα ήταν αναγκασμένα να μείνουν στη σιωπή. Να μην έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν την φωνή της μαμάς, του μπαμπά και να χρησιμοποιούν μόνο τη νοηματική γλώσσα για την επικοινωνία τους. Το κοχλιακό εμφύτευμα δίνει ακοή σε αυτά τα παιδιά!

Το άγχος όλων των γονιών μόλις τους ανακοινωθεί ότι το παιδί τους δεν ακούει και πρέπει να προχωρήσει σε εγχείρηση κοχλιακού εμφυτεύματος, είναι αν θα καταφέρει να ενταχθεί το παιδί στην κοινωνία, αν θα καταφέρει να μιλάει όπως τα άλλα παιδιά, αν θα καταφέρει να τραγουδήσει, να παίξει κάποιο μουσικό όργανο...αυτό το video είναι η απάντηση σε όλους τους γονείς! Το σημαντικό για να μπορέσουν όλα τα βαρήκοα παιδιά να μην χάσουν χρόνο, είναι να διαγνωστεί έγκαιρα το πρόβλημα ακοής!

1. Όλα τα μαιευτήρια δημόσια και ιδιωτικα, πρέπει να εξετάζουν ακοολογικά τα βρέφη.

2. Οι παιδίατροι πρέπει από την πρώτη στιγμή να στέλνουν τους γονείς σε ακοολογικό κέντρο για να εξεταστεί το παιδί τους.

3. Η χώρα μας πρέπει να εξοπλίσει και να οργανώσει περισσότερες παιδοακοολογικές μονάδες σε όλη την επικράτεια!

4. Πρέπει, μόλις ολοκληρώνονται οι εξετάσεις του παιδιού και κλείνει ο φάκελός του, να μη χάνεται χρόνος μέχρι τη στιγμή της εγχείρησης. Από τη στιγμή που πάει ο φάκελος στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας μέχρι να γίνει η προμήθεια των εμφυτευμάτων από το κάθε νοσοκομείο μπορεί να χαθούν πάρα πολλοί μήνες!

Τέλος, πρέπει όλοι εμείς, οι γονείς να απαλλαχθούμε από taboo και να φοβόμαστε ότι το παιδί μας μειονεκτεί σε κάτι. Οι γονείς των μη βαρύκοων παιδιών πρέπει να συζητούν με τα παιδιά τους και να σταματήσει το όποιο bulling μπορεί να γίνεται σε σχολεία με δασκάλους που δεν ασχολούνται με την διαφορετικότητα!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ