Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Μέρος του παράλληλου προγράμματος με ΠΝΠ - iefimerida.gr

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Μέρος του παράλληλου προγράμματος με ΠΝΠ

Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις για την χριστουγεννιάτικη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες περνά σημεία του «παράλληλου προγράμματος» έδωσε η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Σε σημείωμα του μεγάρου Μαξίμου, εξηγείται πως με την ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου «ρυθμίζονται κατεπείγοντα ζητήματα μιας σειράς υπουργείων» και αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Επέκταση των παροχών στους δικαιούχους του νόμου για της αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα) στο νέο έτος 2016
  • Διεύρυνση δυνατότητας διενέργειας ελέγχων στα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ
  • Παράταση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων ως την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020
  • Ρύθμιση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες με προσαρμογή της στις προκλήσεις που δημιουργεί η προσφυγική κρίση
  • Ρύθμιση διαδικασίας ναύλωσης πλοίων για την κάλυψη αναγκών λόγω προσφυγικού
  • Ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Προσωρινής Διαμονής για τους πρόσφυγες
  • Κατοχύρωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ως ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας
  • Παράταση συμβάσεων προσωπικού σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Οπως σημειώνει το Μαξίμου, «οι ρυθμίσεις για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα και έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση» και καταλήγει: «Πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν, όπως ήθελε και θέλει, διακαώς, η αντιπολίτευση».

ΠΑΣΟΚ: Ανεπαρκέστατες οι ρυθμίσεις

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για την ΠΝΠ: «Με δεδομένη την απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ στις Κοινοβουλευτικές Δημοκρατικές Διαδικασίες, η Χριστουγεννιάτικη Π.Ν.Π. δεν μας εξέπληξε. Μετά τις μνημονιακές δεσμεύσεις αρνείται τον διάλογο και για το δήθεν παράλληλο πρόγραμμά του».

Μάλιστα, η Χ. Τρικούπη υποστηρίζει για την ουσία των ρυθμίσεων ότι είναι ανεπαρκέστατες

«Ισχύει το «άνθρακες ο θησαυρός», μια και απλά παρατείνονται χρονικά, ισχύουσες ανεπαρκέστατες ρυθμίσεις που φυσικά δεν καλύπτουν (όπως δηλώνει η Κυβέρνηση) τους πολίτες που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια. Κατά τα άλλα εξασφαλίζει εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις για θέματα που έπρεπε να αντιμετωπισθούν με σοβαρό διάλογο και συνεννόηση (ενοικιάσεις πλοίων και προμήθειες για πρόσφυγες-μετανάστες κλπ).Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο διάλογος έχει πάει περίπατο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ