Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος στο Διεθνές Σαλόνι του Ντιτρόιτ - iefimerida.gr

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος στο Διεθνές Σαλόνι του Ντιτρόιτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής, στο Ντιτρόιτ, είναι η πρώτη σημαντική έκθεση αυτοκινήτου και για το 2016.

Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πύλες της στις 11 Ιανουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 24 Ιανουαρίου.

Η BMW, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής, θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της και θα αποκαλύψει ένα σπορ μοντέλο, το οποίο εξοπλίζεται με τεχνολογικές διατάξεις τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για την καινούργια BMW M2 Coupe.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η BMW 2002 turbo είχε θέσει νέα πρότυπα στα σπορ αυτοκίνητα. Τώρα, μετά από 40 και πλέον χρόνια, η BMW M GmbH παρουσιάζει τη νέα M2. Το καινούργιο αυτοκίνητο φέρει έναν ισχυρό, εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα, πίσω κίνησης, ελαφριά αλουμινένια ανάρτηση M Sport και άλλες ενδιαφέρουσες διατάξεις, που βελτιώνουν την οδηγική ευχαρίστηση.

Ο νέος, τρίλιτρος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo που αποδίδει 370 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 46,8 χλγμ. μπορεί να φτάσει στιγμιαία στα 50,2 χλγμ., με τη λειτουργία overboost. Με προαιρετικό, επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Μ - M Double Clutch Transmission (M DCT) και Launch Control (Έλεγχο Εκκίνησης) επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3΄΄. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver.

Με το κιβώτιο M DCT, η κατανάλωση περιορίστηκε στα 7,9 λίτρα/100χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 185 γραμ./χλμ. Η οδηγική ευχαρίστηση αυξάνεται με την ενεργοποίηση της λειτουργίας M Dynamic Mode (MDM) του συστήματος Dynamic Stability Control. Το MDM επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού και επομένως δημιουργούνται μέτρια, ελεγχόμενα drift (υπερστροφές ισχύος) στην πίστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σαλόνι αυτοκινήτου Ντιτρόιτ μοντέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ