ΠΑΣΟΚ: Αντί να δώσουν 13η σύνταξη θα κόψουν και τις κύριες

Να διαπραγματευτεί σοβαρά καλεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση προκειμένου να μην κοπούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη σχολιάζει καυστικά τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το ερώτημα: «Από την 13η σύνταξη, πέρασαν σε μικρότερη σύνταξη και τώρα ήρθε η ώρα και για την κύρια σύνταξη;». Οπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ «τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις». Υπενθυμίζει πως «τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Η Χ. Τρικούπη τονίζει απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι «οφείλουν να διαπραγματευθούν επιτέλους σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις» και καλεί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  • Να αξιοποιήσουν αυτές που το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δημόσια καταθέσει.
  • Να μην αποδεχθούν καμία νέα μείωση των συντάξεων αξιοποιώντας και την δίκη μας στάση, ως ατού στην διαπραγμάτευση.
  • Να αποδεχθούν την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις.
  • Να μη επαναφέρουν προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη.

«Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου ,τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ