Πάνω από 100.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών στη Λατινική Αμερική [εικόνες]

Πάνω από 100.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, στα σύνορα της Παραγουάης με την Ουρουγουάη, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, εξαιτίας της πλημμύρας που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες συνδέονται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη λόγω των καταιγίδων και των πλημμυρών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Παραγουάη, περίπου 90.000 άνθρωποι σε μια περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ασουνσιόν εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν, οι περισσότεροι πάμφτωχοι ζουν σε χαμόσπιτα στις όχθες του ποταμού.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ασουνσιόν και επτά επαρχίες της χώρας ώστε να αποδεσμευτούν κεφάλαια για να στηριχθούν οι πληγέντες.
Στο Αλμπέρντι, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτίως της Ασουνσιόν, η κυβέρνηση συνέστησε την απομάκρυνση άλλων 7.000 οικογενειών από τις όχθες του ποταμού Παραγουάη.
Στη γειτονική Ουρουγουάη, σχεδόν 9.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Οι αρχές εκτιμούν ότι το ύψος του νερού θα παραμείνει στο επίπεδο που είναι σήμερα για πολλές ακόμη ημέρες προτού αρχίσει να υποχωρεί.

«Η πλημμύρα προκαλείται από το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο» εξήγησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Επειγόντων Περιστατικών της Ουρουγουάης. «Γνωρίζαμε ότι τα χειρότερα θα έρχονταν προς το τέλος της άνοιξης με τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε το μέγεθος» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ Νίνιο Παραγουάη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ