Σταϊνμάγερ: Χρειάζεται αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων της Ε.Ε. - iefimerida.gr

Σταϊνμάγερ: Χρειάζεται αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων της Ε.Ε.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλύτερο έλεγχο των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζητά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, καθώς η μεγάλη προσφυγική ροή ενέχει τον κίνδυνο μαχητές του ισλαμικού κράτους να κατέχουν πλαστά διαβατήρια Συρίας.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στη Γερμανία φέτος και μετά τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο μήνα, έχει αυξηθεί η ανησυχία μαχητές του Ι.Κ. να περνούν απαρατήρητοι με την προσφυγική ροή. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του σε εφημερίδες του Funke Medien Group είπε ότι είναι σημαντικό να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιοι μπαίνουν και βγαίνουν στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επεκτείνει τις εξουσίες της Frontex στα σύνορα της ΕΕ, καθώς και η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία προκειμένου να συμβάλλει στο να ανακοπεί η ροή των προσφύγων, είναι στοιχεία που θα οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματικότερους ελέγχους στα σύνορα. Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυβαρίας έκανε λόγο για πρόσφυγες με πλαστά διαβατήρια Συρίας που έχουν εξαφανιστεί στη Γερμανία και υπάρχουν βάσιμες υποψίες να έχουν έλθει σε επαφή με μαχητές του Ι.Κ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σταινμαγερ γερμανός ΥΠΕΞ σύνορα Ε.Ε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ