fbpx Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 76 ΕΤΩΝ

Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος

Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος
25|12|2015 | 07:39

Πέθανε χθες, παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος. 

Ο Ντάνος Λυγίζος εδώ και λίγες μέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια και έδινε μάχη με ιδιαίτερα επιθετική ασθένεια. O 76χρονος είχε εγκαταλείψει τη Στέγη Ηλικιωμένων -όπου έμενε με δική του πρωτοβουλία- και εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με δύσπνοια. Η κατάσταση του ήταν  επιβαρυμένη και δεν σήκωνε δραστική φαρμακευτική θεραπεία ή επεμβατική μέθοδο.

Η κηδεία του θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ντάνος (Κωνσταντίνος) Λυγίζος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1938. Στο θέατρο βγήκε το 1965 και στο σινεμά το 1968.  Ο ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές στη ζωή του. Την πρώτη φορά με τη δημοσιογράφο Έλλη Ευαγγελίδου και τη δεύτερη με την Ντάντι Σαλιβέρου. 

Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος  | iefimerida.gr 0

Παρακάτω οι δουλειές στις οποίες είχε συμμετάσχει: 

Φιλμογραφία

  • Πατρίς, ληστεία, οικογένεια (1987)... Βλαστός
  • Ο Παπασούζας Φαντομάς (1983)... Παπα-Αύγουστος
  • Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983) .... Κρίτων Αλευράς
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
  • Οι φανταρίνες (1979)... κατάσκοπος
  • Υποβρύχιο Παπανικολής (1971)
  • Κρίμα... το μπόι σου (1970) .... τελωνειακός
  • Ένα αστείο κορίτσι (1970) .... μετρ στο χορό των εφοπλιστών
  • Οι τέσσερις άσσοι (1970)
  • Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970)
  • Οι γενναίοι του Βορρά (1970)... εκφωνητής ραδ. σταθμού
  • Ο μπλοφατζής (1969) .... Αντώνης
  • Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) ... γκρουπιέρης
  • Ησαΐα... μη χορεύεις (1969)... πλανόδιος πωλ. βιβλίων
  • Για την τιμή και τον έρωτα (1969)
  • Κακός, ψυχρός κι ανάποδος (1969)... Γιώργος

Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος  | iefimerida.gr 1

Βιντεοταινίες

  • Επαναστάτης χωρίς αστεία (1988)
  • Οι ανθρωποφάγοι στην Τι-Βι (1988)
  • Γόητες και θηλυκά (1987)
  • Ο Μήτσος της Αραβίας (1987)
  • Σέξι μπάτσος και σκληρός (1987)
  • Το κότερο της αγάπης (1987)
  • Με το ζόρι τρελός (1986)
  • Τρελοί παραγωγοί απίθανα μανούλια (1986)
  • Ο Πιπίλας της τορπίλας (1986)
  • Ο Σαΐνης και τα σαΐνια του (1986)
  • Μια γυναίκα δυο άντρες (1985)
  • Πρώτη νύχτα γάμου (1985)
  • Το γλυφιτζούρι (1985)
  • Το κορίτσι φωτιά (1985)

Τηλεοπτικό θέατρο

  • Πως να κλέψετε τους κληρονόμους σας (2007) ΑΝΤ1
  • Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1981) ΕΡΤ
  • Η κυρία του προέδρου (1978) ΕΡΤ
  • Εφιαλτικό παιχνίδι (1977) ΕΡΤ

Θέατρο

  • Κάτι τρέχει (1988)
  • Ο κουνενές (1985)
  • Ευτυχέστα κι άστα (1976)
  • Στη φωλιά του κούκου... ε! (1976)
  • Όλα τα μασάει ο Κουταλιανός (1973)

Τηλεοπτικές σειρές

  • Έγκλήματα (1998) ΑΝΤ1
  • Άλλη το πρωί άλλη το βράδυ (1994) Mega
  • Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) ΥΕΝΕΔ
  • Εισβολή από άλλο πλανήτη (1979) ΕΡΤ
  • Ο δρόμος (1977) ΥΕΝΕΔ
  • Ο σπαγγοραμένος (1971) ΕΙΡΤ

Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος  | iefimerida.gr 2

Εκπομπές

  • Σαν παλιό σινεμά (2001) ΕΤ1
  • Show κι έγινε (1992) ΑΝΤ1
  • Όχι τα νέα του ΑΝΤ1 (1991) ΑΝΤ1
  • Τηλεμαγείες (1975) ΥΕΝΕΔ
  • Candid camera (1972) ΥΕΝΕΔ
  • Ένα κουτί γεμάτο θαύματα (1972) ΥΕΝΕΔ
  • Μουσικόραμα (1971) ΥΕΝΕΔ
  • Εμείς κι εσείς (1970) ΥΕΝΕΔ

Πέθανε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Ντάνος Λυγίζος  | iefimerida.gr 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ