Πώς η διακόσμηση της κουζίνας παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια κιλών - iefimerida.gr

Πώς η διακόσμηση της κουζίνας παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια κιλών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλετε να χάσετε βάρος ή τουλάχιστον να μην τρώτε «άτσαλα»; Μία μικρή αλλαγή στην κουζίνα σας, δεν θα σας αφήσει κυριολεκτικά να σταυρώσετε μπουκιά.

H μόνη αλλαγή που θα πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά είναι να τοποθετήσετε ένα καθρέφτη μπροστά από το σημείο που τρώτε.

Σύμφωνα με έρευνα το να τρώτε και να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη σας ωθεί να μην καταναλώνετε fast food, γλυκά και να μην τρωτε λυσσασμένα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι περισσότερες γυναίκες που έτρωγαν κάτι ανθυγιεινό και κοιτάζονταν στον καθρέφτη, έβρισκαν τον εαυτό τους μη ελκυστικό.

Πώς η διακόσμηση της κουζίνας παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια κιλών  | iefimerida.gr 0

Το κλειδί είναι πως οι άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα με τον να βλέπουν τον εαυτό τους να τρώει κάτι απολαυστικό μεν, αλλά παχυντικό δε.

Έτσι, οι γυναίκες προτιμούν να καταναλώνουν υγιεινά γεύματα κάθε φορά που βρίσκονται μπροστά από τον καθρέφτη της κουζίνας τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Στο πείραμα, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό της Εταιρείας για την Έρευνα Καταναλωτών,πήραν μέρος 187 φοιτητές στο οποίο ο καθένας έφαγε μία φρουτοσαλάτα ή ένα κέικ σοκολάτας σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες και σε ένα χωρίς.

Όσοι έφαγαν κέικ σοκολάτας στο δωμάτιο με τον καθρέφτη ανέφεραν ότι είναι λιγότερο νόστιμο, σε αντίθεση με όσους το απήλαυσαν στο άλλο δωμάτιο.

Μια ματιά στον καθρέφτη κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να κρίνουν πιο αυστηρά την εξωτερική τους εμφάνιση.

Αν, λοιπόν, θέλετε να αποκτήσετε μία ισορροπημένη διατροφή ή να μην τρώτε «πρόχειρα», ένας καθρέφτης στην κουζίνα θα αποδειχτεί σωτήρια λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κιλά κουζίνα καθρέφτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ