Η Μόσχα επιμένει: Η Αγκυρα έχει παραδεχθεί πως η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια - iefimerida.gr

Η Μόσχα επιμένει: Η Αγκυρα έχει παραδεχθεί πως η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Τουρκία αναγνωρίζει επίσημα ότι η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια», τονίζει το RT σε δημοσίευμά του επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

«Μια πρόσφατη δήλωση Τούρκου αξιωματούχου που αποκαλύπτει λεπτομερέστατη γνώση των κινήσεων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ''επίσημη αποδοχή'' ότι η κατάρριψη του Su-24 ήταν μια προγραμματισμένη ενέργεια, δηλώνει το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας», γράφει το RT.

«Οταν στις 24 Νοεμβρίου το τουρκικό μαχητικό τζετ ύπουλα εκτόξευσε έναν πύραυλο προς το δικό μας Su-24, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ήταν πλήρως ενήμερο για το πότε και πού οι δύο πιλότοι μας εκπλήρωναν την αποστολή τους», δήλωσε, σύμφωνα με το RT, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονάσενκοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους, χθες.

«Η δήλωση που έκανε πρόσφατα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νούμαν Κούρτουλμους μέσω της οποίας παρείχε πληροφορία σχετικά με τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία 'θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επίσημη αναγνώριση από την Τουρκία ότι η κατάρριψη του ρωσικού τζετ στη Συρία και η δολοφονία των Ρώσων στρατιωτών ήταν ένα προγραμματισμένο βήμα», συμπλήρωσε ο ίδιος και προσέθεσε: «Το γεγονός ότι η Αγκυρα ήταν ενήμερη για τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία επιβεβαιώνει ότι όλες οι πληροφορίες που δόθηκαν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών και το οποίο ρυθμίζει τη δράση των αεροπορικών δυνάμεών τους στη Συρία είχαν δοθεί στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ su-24 ρωσικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ