«Καλώς ήρθατε πρόσφυγες» - Ακροδεξιά αμάδα οργάνωσε εικονικό αποκεφαλισμό στη Βιέννη [εικόνα] - iefimerida.gr

«Καλώς ήρθατε πρόσφυγες» - Ακροδεξιά αμάδα οργάνωσε εικονικό αποκεφαλισμό στη Βιέννη [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα διαφορετικό «σκετς» με έντονο ρατσιστικό στοιχείο πραγματοποιήθηκε στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Βιέννης, υπό το βλέμμα πολλών αστυνομικών.

Μέλη ακροδεξιάς ομάδας προχώρησαν στον εικονικό αποκεφαλισμό δύο μελών της που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «καλωσορίσατε πρόσφυγες», υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ειρηνική συνάθροιση.

Σε βίντεο το οποίο μεταφορτώθηκε στο Διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα αναφέρεται πως το σκετς αυτό οργανώθηκε από την αντιμεταναστευτική, ακροδεξιά οργάνωση Identitäre Bewegung Österreichs. Σε αυτό εικονίζονται δύο μασκοφόροι άνδρες, με στρατιωτικές στολές αγγαρείας, να υποδύονται ότι αποκεφαλίζουν έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί και δεκάδες περιστατικοί καταναλωτές παρακολουθούν το σκετς, με βάση το τελετουργικό των τζιχαντιστών, ενώ άλλοι μασκοφόροι άνδρες κρατούν μια σημαία με ισλαμιστικά συνθήματα στα αραβικά.

«Αυτοί οι άνθρωποι που φωνάζουν "καλωσορίσατε πρόσφυγες"... φταίνε για τον κίνδυνο στον οποίο έχουμε εκτεθεί στην Ευρώπη σήμερα», δηλώνει ένα μέλος της οργάνωσης, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Μιλάνε για ποικιλομορφία, αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι μια παρείσφρηση ξένων και έναν εξισλαμισμό. Είμαστε η δύναμη που υπερασπίζεται τις αξίες και τις παραδόσεις της Αυστρίας. Θα συνεχίσουμε ώσπου η πατρίδα μας να είναι ασφαλής. Οχυρό Ευρώπη, κλείσε τα σύνορα!», προσθέτει ο άνδρας.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βιέννης υποστήριξε πως το περιστατικό καταχωρήθηκε ως επίδειξη «μιας ενέργειας πολεμικού χαρακτήρα» και πως οι αστυνομικοί εμπόδισαν διαδηλωτές που επιχείρησαν να τη διακόψουν. Στελέχη της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (σ.σ. η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών) ήταν επίσης παρόντες, κατά τον ίδιο.

«Υπάρχει η θεμελιώδης ελευθερία του συνέρχεσθαι στην Αυστρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και τόνισε πως δεν υπάρχει νομική βάση, με βάση την οποία να μπορεί να εμποδιστεί ένα σκετς. Η αστυνομία δέχτηκε αρκετές διαμαρτυρίες για το δρώμενο αυτό, κατά τον ίδιο.

Ερωτηθείς εάν το δρώμενο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί υποκίνηση στη βία, μια εκπρόσωπος της εισαγγελικών αρχών της Βιέννης σημείωσε πως αν υποβληθεί μήνυση από την αστυνομία ή από πολίτη, θα μπορούσε να εξεταστεί εάν υφίστανται λόγοι για την ανάληψη νομικής δράσης.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών παρέπεμψαν στην αστυνομία για το θέμα, ενώ εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης είπαν ότι δεν μπορούν να εκφέρουν νομική κρίση για κάποια συγκεκριμένη υπόθεση.

Το αντιισλαμικό, ακροδεξιό κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) προηγείται στις δημοσκοπήσεις και συγκεντρώνει το 30% των προθέσεων ψήφου, εν μέσω της κλιμάκωσης των ανησυχιών και των αντιδράσεων για τη μετανάστευση στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ