Ειδικός τεχνικός θα χρειαστεί για να «ξεκλειδώσει» η λίστα Φαλτσιανί με τις 500.000 συναλλαγές - iefimerida.gr

Ειδικός τεχνικός θα χρειαστεί για να «ξεκλειδώσει» η λίστα Φαλτσιανί με τις 500.000 συναλλαγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αρχείο με 500.000 κινήσεις όλων των Ελλήνων καταθετών στην HSBC κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ο γ.γ του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερβέ Φαλτσιανί στο Παρίσι.

Πρόκειται για ένα "βαρύ" αρχείο που θα χρειαστεί ειδικό τεχνικό για να "ξεκλειδώσει" και να αρχίσει να δίνει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στον έλεγχο του μαύρου χρήματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι το επίμαχο αρχείο είναι αποκαλυπτικό, αφού δείχνει όλο το ιστορικό των κινήσεων και των προσώπων, δηλαδή ποιοι κατέθεσαν και πότε χρήματα, αλλά και που διοχετεύθηκαν.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, έφυγε απο τις Βρυξέλλες που βρισκόταν με την ελληνική αποστολή για τη σύνοδο κορυφής και πήγε στο Παρίσι όπου συνάντησε τον άνθρωπο ο οποίος υπέκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ από την HSBC Εμβρέ Φαλτσιανί. Εκείνος, μετά το ραντεβού που είχε με τους Έλληνες εισαγγελείς προ δύο μηνών, αλλά και τη συνεργασία μαζί τους, τού παρέδωσε ένα ακόμη στικάκι, αφού το υλικό που είχε δώσει στους εισαγγελείς ήταν παρά πολύ μικρό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά και την ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες, ανεξαρτήτως αν είναι παράνομα αποδεικτικά μέσα. Με αυτό τον τρόπο οι αποκαλύψεις θα συνδεθούν και με το νομοσχέδιο για εθελουσία
επιστροφή μη δηλωθέντων χρημάτων από το εξωτερικό, αφού πλέον οι φοροφυγάδες ουσιαστικά θα έχουν ως μόνη επιλογή την επιστροφή χρημάτων και μάλιστα με ευνοϊκές νομικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λίστα Ερβέ Φαλτσιάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ