Ρώσος διπλωμάτης: H Μόσχα συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν για να νικήσει τον ISIS - iefimerida.gr

Ρώσος διπλωμάτης: H Μόσχα συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν για να νικήσει τον ISIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα συμφέροντα της Ρωσίας στο Αφγανιστάν «αντικειμενικά συμπίπτουν» με εκείνα του κινήματος των Ταλιμπάν σε ό,τι αφορά τον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών με τους Ταλιμπάν, δήλωσε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας κι ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Η Μόσχα είναι εξάλλου έτοιμη να προμηθεύσει το Αφγανιστάν με οπλισμό, είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ρωσική κυβέρνηση θα έπραττε κάτι τέτοιο «με προσοχή και σε εμπορική βάση», όπως ανέφερε ο Καμπούλοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ταλιμπάν Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ