Δεν επέτρεψαν σε οικογένεια Βρετανών Μουσουλμάνων να πάνε στην Disneyland - iefimerida.gr

Δεν επέτρεψαν σε οικογένεια Βρετανών Μουσουλμάνων να πάνε στην Disneyland

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία οικογένεια Μουσουλμάνων από τη Βρετανία δεν κατάφερε να κάνει το ταξίδι που ήθελε στην Disneyland, εξαιτίας του κλίματος που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό.

Στα 11 μέλη της οικογένειας δεν επετράπη η επιβίβαση σε πτήση από το Λονδίνο προς το Γκάτγουικ, καθώς οι αμερικανικές αρχές φοβήθηκαν ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις στις ΗΠΑ, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το γιατί η χώρα δεν επέτρεψε στην οικογένεια να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, παρότι είχαν εξασφαλίσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα πριν από την πτήση της 15ης Δεκεμβρίου.

Ηδη το θέμα έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, καθώς- όπως αναφέρει ο Guardian- κάποιοι προειδοποιούν ότι σε ολοένα και περισσότερους Βρετανούς Μουσουλμάνους δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, χωρίς να τους δοθεί κάποια εξήγηση.

Συνεργάτες του Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκαν ότι θα εξετάσουν το θέμα, που προκύπτει μετά από τις προειδοποιήσεις ηγετικής ομάδας στις ΗΠΑ που ανέφερε ότι οι Μουσουλμάνοι υπόκεινται σε «πρωτοφανή και δραματική αύξηση βίαιων και εχθρικών συμβάντων». Το φαινόμενο αποδίδεται στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε όλους τους Μουσουλμάνους, επίσης συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτού του τεταμένου κλίματος.

Η περίπτωση της οικογένειας από το Λονδίνο, που αναγκάστηκε να επιστρέψει από το αεροδρόμιο στο σπίτι της, αποκαλύφθηκε από τη Βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών Στέλα Κρίζι με επιστολή της.

Η οικογένεια σκόπευε να επισκεφθεί συγγενείς στη νότια Καλιφόρνια και να πάει στην Disneyland, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν τους επέτρεψαν να αναχωρήσουν από το Λονδίνο.

Ο Μοχάμαντ Ταρίκ Μαχμούντ ήταν ένα από τα μέλη αυτής της οικογένειας. Ταξίδευε με τον αδερφό του και τα εννιά παιδιά τους. Οπως δήλωσε στον Guardian, κανένας αξιωματούχος δεν τους εξήγησε γιατί τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ, αλλά πιστεύει ότι ο λόγος είναι «προφανής», όπως λέει. «Εξαιτίας των επιθέσεων στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν απειλή», δήλωσε.

Τα παιδιά του, όπως είπε, μετρούσαν αντίστροφα τις ημέρες για μήνες, μέχρι να φτάσει η στιγμή του ταξιδιού και είναι συντετριμμένα από την απρόσμενη αλλαγή στα σχέδιά τους.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία τους δήλωσε ότι δεν θα αποζημιωθούν για τα 13.340 δολάρια που κόστισαν τα εισιτήριά τους, ενώ τους ανάγκασαν να επιστρέψουν ότι είχαν αγοράσει από τα καταστήματα duty-free, πριν τους συνοδέψουν εκτός αεροδρομίου!

«Ποτέ δεν έχω ντραπεί περισσότερο στη ζωή μου. Δουλεύω εδώ, έχω μία επιχείριση εδώ. Αλλά είμαστε αποξενωμένοι», δήλωσε.

Αποτυγχάνοντας να πάρει μία απάντηση από την αμερικανική πρεσβεία, η Κρίζι στράφηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό, ζητώντας του να πιέσει αξιωματούχους των ΗΠΑ για μία εξήγηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ