«Καμπανάκι» από S&P: Πιθανός ένας νέος γύρος πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Καμπανάκι» από S&P: Πιθανός ένας νέος γύρος πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιθανότητα ενός νέου γύρου πολιτικής αστάθειας στις αρχές του επόμενου έτους εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνουν περικοπές συντάξεων, επιδομάτων και δαπανών διαβλέπει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του οίκου οι πολιτικές αντιδράσεις στο επίπονο πρόγραμμα προσαρμογής αποτελούν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για το μέλλον της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται απόλυτα από τις ευνοϊκές επιχειρηματικές, οικονομικές και χρηματοδοτικές συνθήκες για να καλύψει τις υποχρεώσεις της σε σχέση με το χρέος τους επόμενους 12 μήνες, υπογραμμίζει ο αναλυτής της S&P Frank Gill.

Αυτό σημαίνει ότι μια στάση πληρωμών, ενώ αποτελεί πιο απομακρυσμένο ενδεχόμενο σε σχέση με τον Ιούνιο, είναι ακόμη πιθανή. Ο αναλυτής του οίκου υπογραμμίζει ότι η ευθυγράμμιση με τους όρους του προγράμματος είναι κρίσιμη για την επιβίωση των ελληνικών τραπεζών, τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ