Στο Παρίσι έγινε η «μυστική» συνάντηση του γ.γ. της κυβέρνησης με τον Φαλτσιανί - iefimerida.gr

Στο Παρίσι έγινε η «μυστική» συνάντηση του γ.γ. της κυβέρνησης με τον Φαλτσιανί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου πραγματοποίησε το ταξίδι-αστραπή από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι προκειμένου να παραλάβει τη νέα λίστα από τον Ερβέ Φαλτσιανί.

Σύμφωνα με τον -γνωστό από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ- Ερβέ Φαλτσιανί, στη νέα λίστα υπάρχουν δεδομένα για περίπου 500.000 διεθνείς συναλλαγές μέσω ελβετικών λογαριασμών. Ακολούθως ο κ. Καλογήρου επέστρεψε στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό. Εκεί ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση και έλαβε εντολή να ενημερώσει άμεσα την ελληνική Δικαιοσύνη.

Μετά την παράδοση της νέας λίστας στους εισαγγελείς, το δεύτερο βήμα από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν η τροπολογία που πέρασε χθες από τη Βουλή και σύμφωνα με την οποία αποδεικτικά στοιχεία -όπως η συγκεκριμένη λίστα- που έχουν φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς μπορούν να αξιοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία. Στόχος να μην μπορούν να μπουν -νομικά- εμπόδια σε έρευνες για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Αυτός ο χειρισμός προκάλεσε και την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου (τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε με τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ όλο το προηγούμενο διάστημα), που έκανε λόγο για κατάργηση του κράτους δικαίου.

Τι είπε ο Τσίπρας στο υπουργικό για το μυστικό ραντεβού
Ο νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής θα έρθει κατά προτεραιότητα προς ψήφιση τον Ιανουάριο, ώστε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους στο παρελθόν απέκρυψαν έσοδα μεταβιβάζοντάς τα σε τράπεζες του εξωτερικού. «Αν δεν το κάνουν, έχουμε τους τρόπους να τους αναγκάσουμε να πληρώσουν και με το παραπάνω», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι ο γ.γ. της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε στο εξωτερικό με τον Ερβέ Φαλτσιανί, την «πηγή» της λίστας Λαγκάρντ. «Εμείς δεν κρύβουμε τα στοιχεία σε συρτάρια, εμείς κινούμαστε δραστήρια», τόνισε, για να ανακοινώσει ότι «ο κ. Καλογήρου παρέλαβε μια λίστα, ένα στικάκι με εκατοντάδες χιλιάδες ύποπτες διεθνείς συναλλαγές, τις οποίες και κατέθεσε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις απαραίτητες ενέργειές τους, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα διεξαγάγει». «Αυτές οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, γιατί υπάρχει κυβέρνηση με πολιτική βούληση», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ