Ρεπούση: Διδάσκουμε λάθος την ιστορία μας – Δοξάζουμε τον εαυτό μας και μας φταίνε όλοι οι άλλοι - iefimerida.gr

Ρεπούση: Διδάσκουμε λάθος την ιστορία μας – Δοξάζουμε τον εαυτό μας και μας φταίνε όλοι οι άλλοι

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καυστικό λόγο στηλίτευσε η πρώην βουλευτής Μαρία Ρεπούση τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας στην Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα κάναμε πολύ μικρές αλλαγές, μείναμε προσκολλημένοι στο παλιό παράδειγμα-υπόδειγμα, που είναι το εθνικιστικό, ηρωικό, γεγονοτολογικό, γεγονότα, χρονολογίες, ήρωες, σαν να διδάσκουμε μία εθνική ελεγεία, όπου δοξάζουμε τον εαυτό μας και μας φταίνε όλοι οι άλλοι, είτε αυτοί είναι ξένοι, είτε είναι οι εχθροί» τόνισε.
Σε συνέντευξή της, «Πρακτορείο 104,9 FM», η καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και πρώην βουλευτής, επισημαίνει ακόμη πως «η Ιστορία γίνεται υποχείριο της πολιτικής και χρησιμοποιείται, χειραγωγείται και δεν είναι σωστό αυτό. Δεν έχει καμία δουλειά η εκάστοτε κυβέρνηση, το εκάστοτε Κοινοβούλιο να αποφαίνεται τι έγινε στην Ιστορία και τι δεν έγινε στο παρελθόν, αυτό είναι δουλειά της Επιστήμης».

Η Μαρία Ρεπούση επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να αλλάξει την ανάγκη να αλλάξει το μάθημα Ιστορίας. «Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, δεν είναι αυτιστική χώρα. Θέλουμε άλλη δοσολογία. Και την ελληνική Ιστορία φυσικά, απαραίτητο, θα έλεγα και την τοπική ιστορία, αλλά και βαλκανική και ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία» είπε με νόημα.

Τόνισε ακόμη πως όλοι οι γονείς δεν θέλουν μέσα στο σχολείο να γίνεται προπαγάνδα στα παιδιά τους - για οποιονδήποτε λόγο. «Θέλουν πολίτες έξυπνους, δυναμικούς, που αργότερα, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα διεκδικήσουν με επιτυχία μία θέση εργασίας, δεν θέλουν υπηκόους» τόνισε η Μαρία Ρεπούση

Σε ερώτηση αν σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική, απάντησε: «Θα επανερχόμουν, αλλά όχι χωρίς όρους. Δεν είμαι από τους πολιτικούς, που συναρτώ τα πάντα στη ζωή μου, με το αν έχω μία βουλευτική έδρα ή όχι, καθόλου μάλιστα, έχω μία δουλειά που την αγαπάω και μ' αρέσει στο Πανεπιστήμιο» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Ρεπούση ιστορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ