Το μεσοπολεμικό περιοδικό «Μπουκέτο» γίνεται μια σύγχρονη θεατρική επιθεώρηση [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Το μεσοπολεμικό περιοδικό «Μπουκέτο» γίνεται μια σύγχρονη θεατρική επιθεώρηση [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Πορεία. Μια μεταμοντέρνα επιθεώρηση, από την ομάδα Περιοδικός Θίασος, με θέμα τον περιοδικό τύπο του Μεσοπολέμου.

«Στην πρωτεύουσα λειτουργούν 7 περίπτερα για τσιγάρα, περιοδικά, καραμέλες, προφυλακτικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης! Μετά την υποτίμηση της δραχμής η αισχροκέρδεια οργιάζει. Οι ατθίδες προβληματίζονται καθημερινά για το αν η φούστα θα είναι κοντή ή μακριά, ενώ η μόδα στην κόμμωση είναι αλά γκαρσόν. Το τηλεφωνικό δίκτυο εξυπηρετεί πλέον 3.000 γραμμές».

Το μεσοπολεμικό περιοδικό «Μπουκέτο» γίνεται μια σύγχρονη θεατρική επιθεώρηση [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μεταφερόμαστε στην Αθήνα του 1925. Λίγο μετά τη μικρασιατική καταστροφή και ενώ η αστική τάξη προσπαθούσε να ορθοποδήσει, κυκλοφόρησαν, με διαφορά κάποιων μηνών, δύο περιοδικά, «Το Μπουκέτο» και «Ο Θεατής», απευθυνόμενα ακριβώς στην τάξη αυτή. Τα περιοδικά κράτησαν ευχάριστη συντροφιά στο αναγνωστικό κοινό -κατά κύριο λόγο στις γυναίκες, χωρίς να αποκλείονται και οι άντρες- παρέχοντας ενημέρωση για όλα όσα συνέβαιναν εκείνη την εποχή. Κυκλοφορούσαν ανελλιπώς έως το 1946 ώσπου σταμάτησαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων χαρτιού.
Οσο κυκλοφορούσαν πάντως, το Μπουκέτο εξέφραζε μια κοσμοπολίτικη άποψη στα χρόνια του Μεσοπολέμου ενώ ο Θεατής καθιέρωσε τη λεγόμενη εβδομαδιαία εικονογραφημένη επιθεώρηση.

Το μεσοπολεμικό περιοδικό «Μπουκέτο» γίνεται μια σύγχρονη θεατρική επιθεώρηση [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η ομάδα Περιοδικός Θίασος ζωντανεύει επί σκηνής σελίδες από τα περιοδικά αυτά, κρατώντας πιστά τη γλώσσα και το ύφος των θεμάτων τους. Ύφος άλλοτε σοβαρό και διδακτικό, και άλλοτε εύθυμο, ρομαντικό και ανάλαφρο. Μέσα από τραγούδια, συμβουλές μόδας και ομορφιάς, χορούς και θέματα της επικαιρότητας του τότε, οι τρεις ηθοποιοί μας μεταφέρουν ακριβώς στην εποχή του 1925 και ταξιδεύουν νοητά κάθε πρόθυμο επιβάτη στα χρόνια της χαμένης αθωότητας... Αν υπήρξε ποτέ τέτοια!
Ηθοποιοί: Νίκος Ζιάζιαρης, Νικολίνα Καραθύμιου, Γιώτα Τσιότσκα

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Η παράσταση
«Το μπουκέτο», από την Ομάδα Περιοδικός Θίασος
Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210 8210991
Παίζεται: ως 10 Ιανουαρίου
Ημέρα: κάθε Κυριακή
Ωρα: 22:30
Διαρκεί: 80'
Εισιτήρια: 5 έως 10 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ