Η πώληση της Finansbank από την ΕΤΕ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τούρκικων μέσων ενημέρωσης - iefimerida.gr

Η πώληση της Finansbank από την ΕΤΕ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τούρκικων μέσων ενημέρωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης μονοπωλεί η πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα στην Qatar National Bank.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε την πώληση της συμμετοχής της ΕΤΕ (99,81% των μετοχών) στη Finansbank, σε συνδυασμό με άλλες άμεσες ή έμμεσες μειοψηφικές συμμετοχές στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ. Σύμφωνα με την Haberturk η Εθνική τράπεζα πούλησε στην Εθνική τράπεζα του Qatar QNB την Finansbank έναντι 2,75 δισ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα το Qatar θα αποπληρώσει ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης 910 εκατ. δολαρίων ή 830 εκατ ευρώ της Finansbank προς την Εθνική τράπεζα. Τέλος, η Ahaber, αναφέρεται στη συμφωνία και επισημαίνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι QNB θα αποπληρώσει με την ολοκλήρωση της συναλλαγής το χρέος μειωμένης εξασφάλισης ύψους 910 εκατομμυρίων δολαρίων, της Finansbank προς την ΕΤΕ, αυξάνοντας έτσι τη ρευστότητα του Ομίλου ΕΤΕ κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ συνολικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΕ Finansbank τουρκικά ΜΜΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ